"Ми продовжуємо просуватися по флангах!": Генерал Сирський розповів про ситуацію з обороною Бахмута

У Бахмуті українські сили продовжують контролювати незначну частину міста, однак продовжувати її тримати вкрай важливо. Це дає можливість входу у місто, коли обстановка зміниться. Тим часом українські воїни продовжують просуватися по флангах у передмісті Бахмута, Сили оборони наближаються до взяття міста у тактичне оточення. Про ситуацію на Бахмутському напрямку розповів командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський, якого цитує Military Media Center, передають Патріоти України.

Сирський пояснив, чому українським силам украй важливо продовжувати тримати оборону усередині Бахмута. "Попри те, що ми зараз контролюємо незначну частину Бахмуту, значення її оборони не втрачає своєї актуальності. Це надає нам можливості входу в місто в разі зміни обстановки. А це неодмінно відбудеться", – зазначив український генерал.

Водночас він розповів про успіхи українських воїнів на Бахмутському напрямку та зауважив, що над загарбниками у місті нависла загроза тактичного оточення. "Ми продовжуємо просуватись по флангах у передмісті Бахмута і фактично наближаємося до взяття міста у тактичне оточення. Завдяки цьому ми зможемо контролювати всі висотні будівлі, зайняті ворогом, і поступово їх знищувати. Це позбавляє ворога контролю за підступами до міста і дає нам певні тактичні переваги. У ході роботи з командирами ми детально розібрали наші дії і порядок знищення ворога. Тому продовжуємо оборону. Ситуація складна, але під контролем", – зауважив Сирський.

Стали кошмаром для Кремля: Атаки на російські НПЗ досягли неймовірних успіхів, РФ залишилася без бензину, - Politico

середа, 1 травень 2024, 9:55

Хвиля ударів українських безпілотників по нафтопереробних заводах у глибині Росії змусила Кремль захищати власну територію, водночас ведучи війну. Але ці атаки також призвели до неймовірного - найбільша нафтова держава світу залишилася без бензину, а м...

"Звісно, логістика там дуже складна": У ЗСУ розповіли про бої біля Кринок на лівобережжі Херсонщини

середа, 1 травень 2024, 9:50

Наразі ситуація у Кринках на лівобережжі Херсонської області складна. Втім, Збройні сили України утримують позиції, незважаючи на великі сили ворога. Про це в ефірі телемарафону повідомив керівник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмит...