"Ми разом віримо": Сі Цзіньпін підтримав ідею Макрона щодо Олімпійського перемир’я

Президент Китаю Сі Цзіньпін під час офіційного візиту до Парижа підтримав ідею президента Еммануеля Макрона щодо перемир’я в Україні, Секторі Гази та Судані на час Олімпійських ігор у столиці Франції. Як пише видання Le Monde, Макрон повідомив про це під час розмови з журналістами після зустрічі з Сі 7 травня, передають Патріоти України.

Еммануель Макрон привітав готовність Сі Цзіньпіна "попросити всіх зацікавлених сторін про олімпійське перемир’я під час майбутніх ігор".

"Ми разом віримо, що ця ініціатива може стати можливістю працювати над довгостроковим врегулюванням у повній повазі до міжнародного права", – прокоментував Макрон.

Окрім цього, Китай пообіцяв не постачати Росії будь-яке озброєння. Сі Цзіньпін також закликав не "очорняти" Китай в контексті війни в Україні. Він наголосив, що Пекін відіграє "позитивну роль" у пошуку мирного вирішення війни.

"Ми виступаємо проти використання української кризи для перекладання провини на інших, дискредитації третіх країн і розпалювання нової холодної війни", - зазначив Сі Цзіньпін.

Дрони Малюка відпрацювали результативно: НПЗ на Кубані призупинив роботу після нічного удару

неділя, 19 травень 2024, 17:20

Слов'янський нафтопереробний завод на Кубані призупинив роботу після атаки дронів. Про це 19 травня повідомило агентство Інтерфакс з посиланням на представника компанії. . "Прильоти були. Завод зараз зупинено. Збитки рахуємо, працюють силові відомства...

Стара техніка "друзів Путіна" виходить із ладу?: Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку

неділя, 19 травень 2024, 16:54

Вертоліт з президентом Ірану Ібрагімом Раїсі здійснив жорстку посадку, повідомило в неділю іранське державне телебачення та додало, що рятувальні бригади вже виїхали на місце події, пише Reuters. Своєю чергою іранські ЗМІ надали неточні дані щодо інцид...