"Ми розуміємо": Черник пояснив, чому потрібно завдавати ударів по території РФ саме американською зброєю

Для завдання ударів по території РФ потрібна американська зброя. За допомогою ATACMS нам треба знищувати угруповання противника, котре сконцентровано за 90 км від кордону. Про це сказав Петро Черник, військовий експерт, полковник ЗСУ в ефірі "Еспресо",.

Як пояснив експерт, шведи дозволили застосовувати їхню зброю, але йдеться про артилерію, FH77 Archer. Це блискуча, чудова артилерійська установка, яка до хвилини розгортається, за 10 секунд робить три постріли й поїхали далі.

"Але це три постріли, навіть якщо працює дивізіон, то це колона на марші. То вже тоді та колона, яка підходить до кордону, – дуже добре, але не те, що треба", – зауважив полковник ЗСУ Черник наголошує: треба знищувати те угруповання противника, котре сконцентровано за 90 км від кордону. Крім того, воно нарощується, і це небезпечно.

"А на це відповідь дає тільки ATACMS. Ворог не дурить і не сидить у наметових містечках, а розосередився по лісосмугах і лісах. Ми розуміємо, що безпілотниками у лісах ми не повоюємо", – каже Черник.

За його словами, потрібні касетні боєприпаси. М39 – один з різновидів ATACMS, який має у своїй комплектації в межах 950 субелементів М74, тобто це така собі невеличка мандаринка, що начинена вибуховими речовинами у металевому кожусі.

"На висоті 30-40 м над ціллю розпадається у діаметрі до 500 м і утворює пелену осколків зі швидкістю 1000 м/с. І висікає все, що тільки може, і дерево, і живу людину у тому числі", – акцентував полковник запасу ЗСУ. Коли такими ракетами на тих відстанях ми почнемо засипати скупчення ворожих військ, запевняє він, тоді до кордону не буде кому дійти.

"Це логічно": Орбан розповів, що думає Путін про перемовини та припинення вогню в Україні

понеділок, 8 липень 2024, 13:30

Російський диктатор Володимир Путін не висловив зацікавленості у припиненні вогню в Україні та проведенні перемовин. Про це заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан в інтерв’ю Роджеру Кьоппелю - головному редактору тижневика Die Weltwoch, передають...

Москва з Пекіном та Бразиліа не відговорили: Аргентина вирішила надати Україні пакет військової допомоги

понеділок, 8 липень 2024, 13:28

Міністр оборони Аргентини Луїс Альфонсо Петрі на конгресі правих сил Латинської Америки в Бразилії обґрунтував рішення Буенос-Айреса "підтримати Україну та Ізраїль у їхніх війнах". Про це повідомляє Polskie Radio. "У минулому Аргентина обіймалися з Вен...