"Ми розуміємо": Нардепка озвучила план дій України у разі припинення допомоги від Заходу

Україна готує три лінії оборони - міцних фортифікаційних укріплень - на випадок, якщо зброя та кошти від західних партнерів будуть йти із затримкою або взагалі будуть відсутні. Про це в ефірі телемарафону заявила очільниця тимчасової спеціальної комісії (ТСК) Верховної Ради з питань моніторингу постачання зброї, нардепка Олександра Устінова, передають Патріоти України.

"Насправді зараз запасні варіанти – це країни "Великої сімки", які нам вже два місяці допомагали перекривати дірку в бюджеті, тому що в нас щомісяця американські платники податків вливали в український бюджет 1,1 млрд доларів.

Зараз, коли ця допомога два місяці не надходила, починаючи з вересня, інші країни G7 допомагали нам прямим бюджетним фінансуванням", – каже Устінова.

Вона висловила сподівання, що все ж таки, що допомога від США буде підтимана американськими законодавцями. В першу чергу це стосується надходження зброї до України.

"Зараз ключове, що нам потрібно – це зброя. З тих 60 млрд, які ми зараз бачимо в пакеті, більше 20 млрд передбачено на зброю, 11,8 млрд передбачено на пряме бюджетне фінансування. 800 млн, які зараз Америка збирається виділити Україні – залишки, які були на рахунках, які лишились з попереднього бюджету, який голосував нам Конгрес", – пояснила вона.

Що буде, якщо допомога припиниться

Нардепка запевнила, що в України є варіант на випадок того, якщо допомога раптом припиниться. "Якщо не буде зброї, ми вже готуємося, готуємо фортифікаційні укріплення зараз у три лінії. Розуміючи, що можливо нам доведеться, особливо взимку, переходити до захисної війни, а не йти в напад, як до цього було.

І ми розуміємо, що навіть коли будуть виділені гроші, в світі закінчуються боєснаряди. На жаль, ту кількість, яку використовує Росія, всі разом, Європа і Америка, не можуть виготовити", – підсумувала Олександра Устінова.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...