"Ми самі були б вдячними, якби хтось зміг нам пояснити": Білорусь відповіла на прохання щодо відведення військ від українського кордону

Мінськ не отримував офіційного звернення від Києва щодо відведення білоруських військ від кордону з Україною. Про це в коментарі БЕЛТА заявив 26 серпня прессекретар МЗС Білорусі Анатолій Глаз, передають Патріоти України.

МЗС України 25 серпня заявило, що збройні сили Білорусі під виглядом навчань зосереджують значну кількість особового складу, зокрема сил спеціальних операцій, озброєння й військової техніки у прикордонній смузі в Гомельській області. Зовнішньополітичне відомство України закликало Мінськ "не робити трагічних для власної країни помилок під тиском Москви", а збройні сили Білорусі – відвести війська від державного кордону на відстань, що перевищує дальність ураження наявних у Білорусі систем вогню.

Глаз каже, що офіційно такі звернення від української сторони "в жодному вигляді не надходили" до білоруського МЗС. "Ми лише бачили це повідомлення на просторах інтернету. Знаєте, там вистачає всякого. Тому ми самі були б вдячними, якби хтось зміг нам пояснити логіку таких заяв. Як на нашу думку, дуже хитромудру", – заявив він.

Спікер звинуватив Київ у провокаціях, перекиданні в Білорусь "терористів" (яких саме – не уточнив) і заявив, що Україна "запускає через територію Білорусі бойові дрони, а за тиждень на сайті свого МЗС дивується діям" білоруської армії, проте через територію Білорусі регулярно літають російські ударні БПЛА, і, як наголошували у ЗСУ, Мінськ має з Москвою розбиратися щодо дронів у своєму повітряному просторі.

Глаз каже, що війська Білорусі, дислоковані біля кордону, виконують "завдання щодо організації безпеки території й громадян Білорусі". "У нашому розумінні тут все логічно", – додав він.

Таки злам? Все більше американців вважають, що у війні перемагає Україна

вівторок, 27 серпень 2024, 0:30

Після початку операції ЗСУ у Курській області більше американців стали вважати, що наразі у війні перемагає Україна. Як повідомляє Голос Америки, про це свідчать дані опитування YouGov, передає Укрінформ, передають Патріоти України. Згідно з результата...

“Є загальна тенденція": Еекспертка розповіла, як на настрої в РФ вплинула Курська операція

вівторок, 27 серпень 2024, 0:17

Росіяни втомилися від війни, але на вулиці ніхто не піде. Про це в ексклюзивному інтерв’ю TSN.ua розповіла російська політична аналітикиня Ольга Курносова, передають Патріоти України. “Є загальна тенденція до втоми від війни, звичайно ж. І Курська опер...