"Ми стали поруч з українським народом": Байден у промові до Конгресу США пообіцяв підтримку Україні до перемоги у війні

Президент США Джо Байден у своїй промові до Конгресу приділив велику увагу війні РФ проти України. За його словами, вона стала випробуванням для Сполучених Штатів та світу загалом, передають Патріоти України.

Американський лідер запевнив, що політичні сили США будуть і надалі єдиними у протидії агресії Росії, зокрема шляхом підтримки України. Трансляцію виступу Байдена вела українська служба "Голосу Америки".

Байден наголосив, що з початком повномасштабного вторгнення РФ в Україну США вдалося об'єднати глобальну коаліцію у боротьбі проти путінської агресії. Президент США окремо звернувся до посла України Оксани Маркарової, яка була присутня у Конгресі під час його виступу, та запевнив, що США підтримуватимуть Україну до самої перемоги.

"Ми об'єднали НАТО та зібрали глобальну коаліцію. Ми виступили проти агресії Путіна. Ми стали поруч з українським народом. І сьогодні із нами знову посол України у Сполучених Штатах. Вона представляє не просто свою націю, а мужність свого народу. Посол, Америка єдина у підтримці вашої країни. Ми будемо з вами стільки, скільки буде потрібно", – сказав Байден.

Також він додав, що несправедлива та жорстока війна Путіна в Україні призвела до перебоїв у постачанні енергії та продовольства. Байден підкреслив, що агресія РФ заблокувала вивіз зерна з України.

Лідер США заявив, що агресія Путіна стала випробуванням, через яку Америці довелося відповісти на важливі для себе питання. Байден зазначив, що зараз важливо продовжувати підтримувати Україну. При цьому він запевнив, що демократи будуть єдиними з республіканцями щодо цього питання.

"Чи збережемо наші базові принципи? Ми боротимемося з тероризмом? Ми захистимо демократію? Це дуже важливо, і для цього необхідно підтримувати світ, припиняючи дії агресора, який загрожує вашій безпеці. І через рік ми знаємо відповідь: так, ми це зробили", – наголосив Байден.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...