"Ми там назавжди": Пригожин заявив про продовження діяльності “Вагнера” в Африці

Ватажок ПВК “Вагнер” Євген Пригожин каже, що його найманці продовжать воювати в африканських країнах, в яких вони вже присутні, повідомляють Патріоти України.

Відтоді, як минулого місяця Пригожин організував невдалий заколот у Росії і був висланий до Білорусі, виникли питання щодо майбутнього ПВК “Вагнер”. “Не було і не буде ніякого скорочення наших програм в Африці”, — сказав Пригожин в інтерв'ю телеканалу Afrique Média TV.

BBC Verify проаналізували аудіозапис і підтвердили, що це голос Пригожина. Він не з'явився перед камерою під час інтерв'ю з Afrique Média — прокремлівським новинним каналом, який націлений на франкомовні африканські країни і пов'язаний з ПВК “Вагнер”.

Солдати Пригожина перебувають у таких країнах, як Малі та Центральноафриканська Республіка (ЦАР), де правозахисні групи та ООН звинувачують їх у скоєнні воєнних злочинів.

20 липня Велика Британія оголосила про санкції проти 13 фізичних і юридичних осіб, пов'язаних з групою найманців, звинувативши їх у стратах і тортурах в Малі і ЦАР, а також у загрозі миру і безпеці в Судані. Серед них — керівники операцій “Вагнера” в Малі Іван Маслов і в ЦАР Костянтин Пікалов.

США також звинувачують бойовиків “Вагнера” у збагаченні за рахунок незаконних оборудок із золотом на континенті. Але Пригожин наполягає на тому, що їхня робота має іншу природу. “Ми продовжуємо працювати у всіх країнах, де ми починали або продовжуємо цю роботу зі співробітництва та розвитку”, — сказав він в інтерв'ю телеканалу Afrique Média TV.

“Якщо допомога ПВК “Вагнер” знадобиться де-небудь для боротьби з бандами і терористами і для захисту інтересів населення цих країн, ми готові негайно приступити до виконання цього завдання після узгодження умов”, — заявив Пригожин.

Коментарі боса “Вагнера” перегукуються з коментарями міністра закордонних справ Росії, який заявив, що, незважаючи на останні події, “Вагнер” та Росія лишаються в Африці назавжди.

Джерело: ВВС

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...