"Ми точно знаємо": У НАТО бачать підготовку РФ до нового великого наступу на Україну, - Столтенберг

У НАТО підтвердили, що Росія готується до нового масштабного наступу на Україну. РФ продовжує стягувати свої війська. Поки неможливо сказати, коли закінчиться війна. Про це заявив генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг. Він також додав, що Путін не відмовився від своєї мети "взяти Україну під повний контроль", передають Патріоти України.

"Ми точно знаємо те, що ця агресивна війна, спровокована Путіним. Він вирішив вторгнутися в іншу країну, суверенну демократичну державу в Європі і може покласти край війні вже сьогодні. Але проблема в тому, що ми не бачимо жодних ознак того, що він і влада в Москві готуються до миру ... Ми бачимо, що вони готуються до нового наступу, що вони мобілізують більше солдатів, більше 200 000 чоловік, а можливо навіть більше. Що вони активно нарощують озброєння і боєприпаси", - сказав Столтенберг.

У НАТО бачать, що Путін знайшов союзників у Північній Кореї та Ірані. Вони передають окупантам зброю. Столтенберг переконаний, що не можна дати Путіну перемогти, адже це поставить під загрозу весь цивілізований світ. Однак він не виключає, що війна в Україні триватиме ще довго.

Столтенберг вважає, що війна може закінчитися не на полі бою, а за столом переговорів. "Поки Путін вірить, що може перемогти на полі бою, він не сяде за стіл переговорів. Парадокс у тому, що насправді військова підтримка України – це найкращий спосіб домогтися мирного переговорного рішення у війні", - пояснив Столтенберг.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...