"Ми тримаємо слово": Міністерка оборони Чехії розповіла про доставку в Україну сотень тисяч 155-міліметрових снарядів

Міністерка оборони Чехії Яна Чернохова

Українські захисники отримають першу партію боєприпасів у рамках чеської ініціативи до кінця червня. Про це у неділю, 23 червня, заявила міністерка оборони Чехії Яна Чернохова в ефірі телеканалу CNN Prima NEWS.

"Можу сказати, що перша партія дійсно буде доставлена або доставляється, щоби бути там до кінця червня, як ми й обіцяли", - заявила Чернохова.

За її словами, вона не може оприлюднювати точну інформацію відповідно до домовленостей з партнерами. Крім цього, росіяни можуть скористатися цим.

"Ми тримаємо слово перед нашими партнерами, з якими співпрацюємо по всьому проєкту боєприпасної ініціативи", - зазначила вона.

Кількома днями раніше міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський повідомив, що закуплені в межах чеської ініціативи боєприпаси вже прибувають в Україну. Цього року Київ зможе безперервно отримувати їхню "значну кількість".

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...