"Ми це говоримо": Лукашенко дав зрозуміти, що не допомагатиме Путіну

Білорусь не розпочинатиме війну проти України, щоб відтягнути українські війська від Курської області. Це чітко дав зрозуміти білоруський диктатор Олександр Лукашенко в інтерв'ю кремлівському пропагандисту Євгену Попову, передають Патріоти України.

Лукашенко, говорячи про перспективи відкриття нового фронту у війні з Україною, звернув увагу на фіаско Росії у Курській області. Він категорично відмовився далі допомагати Кремлю у цій війні.

"Вони (Захід - ред.) постійно нам говорили, що їм війна з Білоруссю не потрібна. Ми це розуміємо і говоримо, що не збираємося з вами воювати. І не тому, що ви хороші! А тому що ми з Росією не готові збільшити фронт". .. Там 1200 км, вся межа 1200 км.

Зазначимо, що з початком українського наступу в Курській області Лукашенко наказав терміново перекинути війська на кордон з Україною. Таким чином він, зважаючи на все, намагався відтягнути українські резерви на білоруський напрямок і послабити тиск на РФ. Однак особливого ефекту ці маневри не справили. Український наступ успішно триває вже 11 днів, зона бойових дій на Курщині вже перевищила 1100 кв. км.

У Z-каналах тим часом поширюється конспірологічна версія про те, що Лукашенко міг по-тихому домовитись із Києвом про ненапад.

Ворог приречений: Українські десантники показали відео засідок для противника у Курській області (відео)

понеділок, 19 серпень 2024, 0:00

Чернівецькі десантники під час операції ЗСУ у Курській області влаштовували смертельні засідки для російських військових, передають Патріоти України з посиланням на Telegram-канал Десантно-штурмових військ Збройних Сил України. Десантники показали дета...

"Можуть чекати події": Світан спрогнозував, які області можуть відколотися від РФ через наступ ЗСУ

неділя, 18 серпень 2024, 23:45

Військовий експерт, полковник запасу Збройних сил України Роман Світан прокоментував питання про те, в яких ще регіонах РФ можуть початися події, подібні до тих, які відбуваються в Курській області. Як нагадав він, Україна межує одразу з п'ятьма област...