Ми це вже проходили: Вакарчук розкритикував ідею Зеленського про відновлення Донбасу олігархами

Лідер партії «Голос» Святослав Вакарчук заявив, що недопустимо, щоб олігархи фінансували відновлення Донбасу.

Святослав Вакарчук. Фото: Фейсбук.

Вакарчук підкреслив, що до війни Донбас був повністю під контролем олігархів, які не допускали туди інших інвесторів, «і в результаті ми втратили частину Донбасу». Про це повідомляється на сторінці партії «Голос» у соцмережі Facebook, передають Патріоти України.

«Я повністю поділяю бажання президента Зеленського відновити інфраструктуру Донбасу. Нам треба повернути людям гідне життя. Будувати дороги, школи, лікарні. Але чи можна дозволяти олігархам приватизувати цілий регіон?» - заявив Вакарчук.

Він підкреслив, що до війни Донбас був повністю під контролем олігархів, які не допускали туди інших інвесторів, «і в результаті ми втратили частину Донбасу». «Не треба дозволяти олігархам виторговувати для себе особливі умови. Адже олігархи стали олігархами саме завдяки відсутності верховенства права і єдиних правил гри. Треба змусити їх жити за тими ж правилами, що й усі інші», - зауважив лідер «Голосу».

«Ми не зможемо відбудувати ні Донбас, ні українську економіку, доки не збудуємо верховенство права. Тільки тоді мільярдні інвестиції зайдуть в Україну, в тому числі й на Донбас. А спочатку треба змусити олігархів чесно платити податки в Україні. Зараз через офшори з України виводяться десятки мільярдів гривень. А приватизована олігархами Верховна Рада роками відмовляється голосувати за закони, які би розв'язали цю проблему. Наповнивши бюджет, держава зможе самостійно вкладатися в розвиток інфраструктури Донбасу та у відновлення деокупованих територій, коли прийде час», - зазначив Вакарчук.

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...

Заслужили на премію Дарвіна: На Херсонщині росіяни на моторці підірвались на своїй ж міні (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:45

На лівобережжі Херсонської області окупанти на моторці підірвались на протичовній міні. Її встановили вони ж, передають Патріоти України. "При спробі окупантів встановити протичовнову міну, їх моторку знесло течією на таку ж міну, встановлену раніше", ...