"Ми в пошті деяких з цих людей змогли прочитати": Христо Грозєв розповів про діяльність ГРУ в Україні напередодні вторгнення

Групи російської розвідки, які ГРУ перекинуло в Україну за кілька днів до початку вторгнення, мали завдання знищити чи нейтралізувати політичну еліту країни. Про це розповів Христо Грозєв, медіаексперт та журналіст-розслідувач видання "Bellingcat" в інтерв’ю для LIGA.net, передають Патріоти України.

"З перших днів, навіть за кілька днів до початку вторгнення група чисельністю приблизно 50 осіб, всі з відділу 29155 [номер військової частини, що належить Міністерству оборони РФ, одна з елітних і засекречених частин ГРУ – ред.], були перекинуті вглиб території України з метою, звісно, організувати саботаж, диверсії та за можливості допомогти у знищенні чи нейтралізації політичної еліти країни" – повідомив розслідувач.

За його словами, до складу цієї групи увійшли люди, за якими розслідувачі стежать вже майже 8 років. "Ми в пошті деяких з цих людей змогли прочитати в реальному часі, як вони доповідають своїм дружинам у Москві, що "ми тут на кілька днів довше залишимося, бо не закінчили роботу… Побачили за тиждень, як настрій у них змінюється, вони кажуть "це не буде тиждень, це буде швидше за все місяць"... І потім ці листи стають все більш і більш сердитими, більш параноїдальними. Вони починають давати інструкції, куди вкладати сімейні гроші, бо, можливо, рубль обрушиться", – розповів Грозєв.

Крім того, він розповів про існування ще однієї секретної групи росіян, яка була створена ГРУ як клонінг ПВК "Вагнер". "Вони вкрали людей з "Вагнера", вирішили самі на цьому заробити й не підключати пригожинську структуру, бо вважали, що війна буде дуже короткою... Ось такі групи з колишніх "вагнерівців", які були найняті безпосередньо, також були кинуті до Києва з метою знов-таки за можливості нейтралізувати політичну еліту країни", – зазначив журналіст.

Він додав, що за наявною інформацією, цих найманців було спіймано і велика кількість з них була вбита співробітниками СБУ та ГУР у перші дні війни.

Вибухнули сім БПЛА: У Росії дрони масовано атакували металургійний комбінат

неділя, 30 червень 2024, 11:42

У Росії у ніч проти 30 червня безпілотники влаштували масовану атаку на Новолипецький металургійний комбінат. Атака розпочалася о другій годині ночі і тривала понад годину. На території комбінату впали та вибухнули сім БПЛА. Як пише Baza, це нібито бул...

Щоб точно не повернулись: Поранені окупанти скаржаться Путіну, що їх зі шпиталів женуть одразу на штурми

неділя, 30 червень 2024, 11:28

Солдати Путіна зібралися, щоб звернутися до нього, адже їх, поранених, на милицях, у гіпсах, недолікованих, без 45-денної відпустки, відправляють на бойові завдання, . Солдати заявили, що, дивлячись на те, що відбувається, руки розводять і польові меди...