"Ми від своїх планів не відступаємо": У РДК анонсували нові потужні операції на території Росії

У Російському добровольчому корпусі (РДК) заявили, що не відступають від своїх планів. Організація масштабується, набирає нових людей й "обростає" технікою для подальшого проведення операцій, як на території Росії, так і на східному фронті загалом, передають Патріоти України.

Добровольці планують розвивати корпус як велику воєнно-політичну платформу. Про це OBOZ.UA заявив начальник штабу РДК Олександр із позивним "Фортуна".

За його словами, наразі територія Росії, прикордонна з Україною, перетворюється на "сіру зону". На думку бійця, з погляду воєнної практики, її треба розширювати щонайменше на 30 кілометрів.

Він пояснив, що зазначена територія буде певним гарантом безпеки прикордонних територій України. За наявності демілітаризованої зони не можна буде використовувати системи залпового вогню, артилерію. Тому це стане запорукою безпеки, зокрема, для Харкова, Сум та менших населених пунктів.

"Фортуна" також повідомив, що жоден із їхніх бійців наразі не потрапив у російський полон. "У нас є, звісно, втрати, ми про це відкрито говоримо. Підсумкові цифри ми опублікуємо, ніколи цього не приховуємо", – додав він.

"Ми з великою повагою і гордістю висвітлюємо бойовий шлях наших хлопців. Ми пишаємося тим, що вони воювали. Нам дуже жаль, що вони не побачать перемоги. Але вони віддали за це найважливіше, вони віддали свої життя", – зазначив начальник штабу, додавши, що всі цифри опублікують пізніше.

Цифри лише ростуть: Російська армія втратила 3000 танків з початку повномасштабної війни, - Oryx

четвер, 9 травень 2024, 14:53

Втрати російської армії з 24 лютого 2022 року досягли 3000 танків. Про це повідомляє Якуб Яновський, який підраховує втрати ЗС РФ та ЗСУ на основі фото чи відео підтверджень. "Яка епічна поразка самопроголошеної військової наддержави", — заявив аналіти...

Зеленський призначив нового командувача Сил спеціальних операцій

четвер, 9 травень 2024, 13:54

Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо звільнення Сергія Лупанчука з посади командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ. На його місце призначили Олександра Трепака. Про це йдеться на сайті Офісу президента, передають Патріоти України. "Звільни...