"Ми відвойовуємо своє": Жданов розповів, як ЗСУ з 500 танками будуть виганяти окупантів з України

Військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов розповів, як Збройні сили України збираються йти в контрнаступ з 500 танками, якщо країна-агресорка Росія на початку вторгнення не змогла прорвати українську оборону, хоча мала 3000 танків, передають Патріоти України.

Як зазначив Жданов під час стріму на своєму YouTube-каналі, у Росії наразі немає можливості зібрати і 1000 танків на одному оперативному напрямку, щоб завдати удару.

"Її не було від початку: вони розподілили ці танки на дев’яти напрямках як основну ударну силу. Зараз Росія вже не може стягнути танки на один напрямок і зробити такий єдиний броньований прорив на броні. Якщо вони почнуть прибирати танки з будь-якого напрямку, ми одразу перейдемо до контрнаступу. Спершу вони не припускали, що ми будемо сильно чинити спротив, а зараз у них немає такої можливості", - розповів експерт.

Як зазначив Жданов, українським захисникам буде достатньо і 500 танків, щоб здійснити успішний контрнаступ.

"Ми відвойовуємо своє. Нам буде достатньо 500 танків, щоб ганяти їх по херсонських і донецьких степах, і вигнати їх на територію РФ. А от їм 3000 не вистачило для того, аби взяти Київ за три дні. В цьому різниця між нашою армією та їхнім цим мобілізованим військом. А сьогодні, коли в них йде погіршення якості, вони вже пересідають на танки Т-72 немодернізовані", - пояснив полковник запасу.

Він підкреслив, що у російських солдатів відсоток кадрової арміє щодня стає дедалі меншим. Наразі на фронті воюють непідготовлені мобілізовані. У той час як з українського боку воюють бійці, яких навчають країни-члени НАТО. "Плюс ми пересідаємо з танка Т-64 на Leopard-2. Є різниця? Є. І в артилерії, і в усьому решта. Зараз от з літаками розберемося ще. Будуть у нас західні літаки", - додав експерт.

Німецький виробник БПЛА відкриє ще один завод в Україні: Стало відомо, скільки дронів вироблятиме

субота, 20 квітень 2024, 9:50

Німецький виробник безпілотників Quantum-Systems відкриє ще одне виробництво дронів в Україні з потужністю до 1000 БПЛА на рік. Про це повідомили на сайті компанії, передають Патріоти України. Новий завод стане другим підприємством компанії в Україні,...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали: