"Ми віримо, що Україна може мати успіх": У США озвучили позицію щодо ударів західною зброєю по території РФ

Сполучені Штати Америки не змінили своєї позиції щодо застосування американської зброї для ударів по російській території – це "не заохочується". Таку заяву зробив під час брифінгу речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України.

"Щодо нашої політики, я говорив про це минулого тижня, і держсекретар говорив про це. Наша політика полягає в тому, що ми не заохочуємо і не забезпечуємо можливостей для ударів України за її межами. Але якщо ви поглянете на ширший контекст нашої політики, ми чітко дали зрозуміти, що Україна не має більшої підтримки, ніж із боку Сполучених Штатів", – наголосив він.

За словами Міллера, Вашингтон продовжує відігравати роль лідера в роботі коаліції з-понад 50 країн, які обʼєдналися на підтримку України.

Що кажуть у Пентагоні

Речниця Пентагону Сабріна Сінгх виступила зі схожою заявою. Вона сказала, що позиція Штатів щодо того, що Україна не повинна застосовувати американську зброю для ударів по цілях на території РФ, не змінилася. "Ми дали їм багато спроможностей – артилерію, засоби ППО. Наша позиція не змінилася. Ми віримо, що Україна може бути успішною на полі бою", – додала вона.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...