"Ми впевнені в успіху": Зеленський дав прогноз щодо контрнаступу ЗСУ і відповів, чи тиснуть на Україну партнери

Глава держави Володимир Зеленський заявив, що оцінює перший етап контрнаступу українських військ позитивно. Зрозуміло, всі очікують більших кроків та помітних результатів, але перед ЗСУ стоїть низка труднощів та складних перешкод.

Про це український гарант розповів в інтерв'ю виданню ВВС. Він перерахував основні проблеми, з якими стикнулися наші військові на початку наступальної операції.

"По-перше, вся наша земля замінована, навіть там, де ми деокупували нашу територію, – майже двісті тисяч квадратних кілометрів нашої землі заміновано. Кроки хотілося б робити більші, вони трохи менші, але ви знаєте: борець – поборе, і той, хто стукає у двері, тому відчинять. Тому в будь-якому випадку ми впевнені в успіху контрнаступальних дій", – підкреслив Зеленський.

Президент наголосив, що значну роль у просуванні наших військ відіграє висока мотивація наших захисників. На відміну від загарбників, які йдуть у бій від страху перед своїм командуванням, українські бійці захищають рідну землю, будинки, сім'ї.

Він також зазначив, що успіхи в процесі контрнаступу багато в чому стануть вирішальною обставиною під час ухвалення рішення Заходом надавати подальшу допомогу, про її розміри та терміни. І самі ЗСУ це розуміють.

"Для нас дуже важливо рухатися вперед, тому що ми маємо мотивувати не лише нашу армію, а й наших західних партнерів. Оскільки допомога може бути сповільнена, а може бути збільшена. Скажу чесно, від успіхів на фронті багато залежить", – сказав Зеленський.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...