"Ми все знаємо": В ОСУВ "Хортиця" прокоментували плани РФ щодо Борової Харківської області

Сили оборони готові до будь-якого розвитку подій у Харківській області, де окупанти хочуть повторити наступ на селище Борова. Про це в ефірі телемарафону Єдині новини у вівторок, 18 червня, сказав речник ОСУВ Хортиця Назар Волошин, передають Патріоти України.

Як зазначив Волошин, вище керівництво України та керівництво ЗСУ вживають усіх потрібних заходів на цій ділянці фронту. «Наразі не потрібно панікувати й підіймати в суспільстві на-гора інформацію, що „ворог наступає“. Керівництву і ЗСУ, і вищому політичному керівництву відома ця інформація, вживаються відповідні заходи, про ворога все відомо… Від нашого угруповання — Сили оборони готові до будь-якого розвитку подій, наші захисники дадуть адекватну відсіч і на тому напрямку», — сказав він.

Як йдеться у зведенні Генштабу станом на 16:00 18 червня, на Харківському напрямку росіяни п’ять разів намагалися штурмувати Вовчанськ. Армія РФ також завдає авіаударів. Три авіабомби вдарили по селу Симинівка, загалом противник застосував на цьому напрямку вже 10 КАБів.

18 червня ресурс DeepState повідомив, що росіяни наростили до 10 тисяч особового складу та 450 одиниць військової техніки на ділянці від Райгородки до Нововодяного, щоб повторити наступ на селище Борова.

Як зазначали аналітики, Росія хоче повторити торішню стратегію з виходом спочатку на лінію Надія-Новоєгорівка, а потім вже на Першотравневе-Чернещина. 3-тя штурмова бригада підтвердила посилені атаки росіян. Вони зазначили, що росіяни наступають танковими полками, залучають велику кількість артилерії, додаткові загони з «вагнерівців» й спецпризначенців.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...