"Ми все зробили правильно": Порошенко провів зустріч зі звільненими із полону моряками (відео)

Всі звільнені моряки висловили бажання продовжити службу в ВМС.

Порошенко та звільнені моряки. Фото: Фейсбук.

П'ятий президент України Петро Порошенко провів зустріч зі звільненими з російського полону українськими моряками. Один зі звільнених моряків, Андрій Оприско заявив, що вони все зробили правильно. Про це йдеться на сторінці Порошенка у "Фейсбуці", передають Патріоти України.

У повідомленні зазначається: "Пишаюся нашими моряками "Бердянська", "Нікополя" і "Яни Капу", які всі як один вирішили продовжувати військову службу на морі. І боротимуться за деокупацію Азовського моря і всіх наших територій.

Витримку наших хлопців, їхню мужність, їхню мудрість, їхню вірність військовій присязі бачив увесь світ. І навіть у російській в'язниці на них дивилися як на героїв. Хлопці розповіли, що навіть самі росіяни дивувалися, що українці так борються за своїх.

Ніхто не залишиться безкарним за знущання над честю українського військового. В ухвалений нами "Азовський пакет" санкцій потрапили всі, хто віддавав накази, санкціонував, вів незаконні слідчі дії, хто брав судові рішення щодо арешту моряків. І ми повинні захищати Азовське узбережжя Маріуполя, Бердянська, забезпечувати військову присутність, підтверджувати український статус Керченської протоки і деокупацію Азовського моря.

Сьогодні особисто потиснув руку кожному. І навіть отримав запрошення на весілля до Андрія Ейдера. Для всієї України ви назавжди залишитеся легендами і прикладом незламного духу українського воїна".

Зі свого боку, один із моряків Андрій Оприско заявив, що всі звільнені моряки висловили бажання продовжити службу в ВМС. "Ми все зробили правильно", - зазначив Оприско, висловивши сподівання на перемогу України.

"Від божевільних можна чекати чого завгодно": Черник пояснив, чому не варто боятися наступу Росії з Придністров'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:48

Алогічна поведінка Російської Федерації у контексті агресії проти України не дозволяє повністю виключити вірогідності, що загарбники спробують почати наступ на нашу державу з території тимчасово окупованого Придністров'я. Однак якщо це й станеться, осо...

"Завдання зробити так": В Україні розглядають можливість не всі ділянки фронту прикривати людьми, - експерт

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:44

Експерт розповів, які технологічні рішення можуть бути впроваджені, аби військові могли перебувати на відстані у бліндажах та керувати боєм за допомогою автоматизованих систем, передають Патріоти України. Керівник Центру військово-правових досліджень, ...