"Ми втрачаємо свідомість від голоду, п’ємо воду з батарей": Командир "Азова" розповів про ситуацію в Маріуполі

Українські бійці, які захищають заблокований Маріуполь, втрачають свідомість від голоду і змушені пити воду з батарей опалення. Про це розповів командир окремого загону спецназу Нацгвардії “Азов” Денис Прокопенко (позивний” Редис”) в інтерв’ю Дмитру Гордону, передають Патріоти України.

За його словами, раціон сильно обмежений. Бійцям доводиться харчуватися раз на добу, щоб заощадити ресурси.

“Ми будемо тримати місто ще досить довго, тому ми вчимося економити. На сьогодні… ми не можемо забезпечити кожного солдата їжею і водою. Наші запаси провіанту вичерпуються, точно так само, як і запаси боєприпасів, однак ми намагаємося економити і стріляти прицільно”, – розповів Прокопенко.

Він підтвердив, що українські захисники п’ють технічну воду і воду з батарей.

“На жаль, так. Навіть для наших тяжкопоранених доводиться кип’ятити технічну воду і вживати її. Це справжня гуманітарна катастрофа, тому що у мирних жителів, які лишилися в місті, абсолютно така ж ситуація”, – зазначив командир “Азова”.

Також він повідомив, що генератори працюють в місті “на чесному слові”. При цьому температура на вулиці вітряна і волога. Однак, попри все це, “азовці” виходять на завдання навіть після кількох поранень.

“Редис” додав, що близько 1-2 тижнів тому окупанти захопили базу полку в Урзуфі, звідки “азовці” по максимуму встигли вивезти боєприпаси і продукти. Прокопенко сподівається, що Маріуполь ще можна врятувати, а окупантів відтіснити. За його оцінками, в місті та околицях знаходиться близько 14 тис. окупантів.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...