"Ми втрачаємо цілий батальон за один день війни. Маємо скоротити втрати українців на фронті", - Бутусов

"Найважливіше та найважче - наші втрати на фронті, які озвучив міністр оборони Резніков. 100 загиблих та 500 поранених бійців в день. Ми втрачаємо цілий батальон на фронті за один день, а сто родин втрачають назавжди своїх близьких", - пише у своєму блозі Юрій Бутусов, передають Патріоти України, і продовжує:

"Це дуже великі втрати. І Міністерство оборони має не тільки їх констатувати, а виробляти плани та політику, яким чином ці втрати мають бути негайно зменшені. Міністр оборони має з цього починати свій день, та аналізувати причини цих втрат. Скільки з них бойових та небойових. Скільки через погану підготовку. Скільки через нестачу підготовлених командирів рівня відділення-роти. Скільки через "дружній вогонь". Скільки через втрату зв'язку та управління. А головне - яким чином можна ці втрати зменшити.

Не варто спрощувати статистику війни і списувати будь-які втрати людей та техніки на перевагу противника. Насправді це не так. Багато втрат йдуть від проблем тактики, організації, підготовки, забезпечення. Тобто ми можемо впливати на це. І маємо впливати.

Наше завдання - скорочувати втрати, тому що це не тільки особисті драми, втрати - це втрати бойового досвіду, втрати боєздатності підрозділів. І Міноборони потрібно робити аналіз кожного дня та щоденно - щоб мати перед очима не просто статистику, але й плани рішень, як цю статистику зменшити. І у вигляді рішень це має бути видно на фронті".

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...

"Здавайте паспорт та залишайтесь в іншій країні": Нардепка Безугла зробила нову скандальну заяву

четвер, 25 квітень 2024, 21:44

Народна депутатка Мар’яна Безугла закликала українців за кордоном виконувати свій обов’язок. В іншому випадку - відмовлятися від громадянства. Про це вона заявила в ефірі проєкту "Тема з Мосейчук", передають Патріоти України. "Якщо ви не бачите себе ук...