Ми вважаємо, що РФ планує створити "ХНР" та приєднати окупований Донбас, - посол США при ОБСЄ

США мають інформацію про наміри Росії провести референдуми щодо створення так званої "Херсонської народної республіки", а також приєднання до РФ окупованих територій на сході України. Про це заявив на брифінгу в Держдепартаменті посол США при ОБСЄ Майкл Карпентер, повідомляють Патріоти України.

"Станом на зараз ми вважаємо, що Кремль може спробувати організувати "Херсонську народну республіку" у Херсонській області на півдні України", - зауважив американський дипломат.

Крім того, він зазначив, посилаючись на останні розвіддані, що Росія спробує включити так звані "ДНР" та "ЛНР" до свого складу. "Повідомлення свідчать, що Росія має плани провести референдум щодо приєднання їх приблизно в середині травня, і Москва також обмірковує подібні плани щодо Херсона",- зауважив Карпентер.

За словами дипломата, міжнародна спільнота, включно з ОБСЄ, де він представляє США, "чітко заявили, що подібні ганебні референдуми зі сфабрикованими результатами голосувань не розглядатимуться як легітимні, так само як і будь-які спроби анексування іншої території України".

У цьому зв’язку американський посол наголосив на необхідності протистояти таким спробам. Насамперед це стосується публічного викриття злочинних намірів росії на міжнародній арені. Крім того, за його словами, США й інші країни продовжують стояти на підтримку України та посилювати дипломатичну ізоляцію Росії.

Джерело: Укрінформ

Росія готує новий наступ: Наступні 5-8 місяців можуть стати вирішальними в війні в Україні, - The Economist

четвер, 28 березень 2024, 9:55

Протягом найближчих кількох місяців, російська окупаційна армія може посилити свій наступ. Водночас Україна зіткнулася з проблемами зі зброєю, мобілізацією та будівництвом оборонних споруд, передають Патріоти України. Про це пише The Economist. Українс...

В Естонії російську пропагандистку звинуватили у державній зраді

четвер, 28 березень 2024, 9:42

В Естонії була відправлена під варту російська пропагандистка Світлана Бурцева, яка працювала на підконтрольну Кремлю медіагрупу, що потрапила під санкції ЄС. Про це йдеться у повідомленні Eesti Ekspress. Бурцева має громадянство Естонії та співвласниц...