"Ми витратили 200 мільярдів доларів на Україну": Венс накинувся з критикою на Зеленського наступного дня після зустрічі з Трампом

Після зустрічі експрезидента США Дональда Трампа з українським лідером Володимиром Зеленським сенатор від штату Огайо Джей Ді Венс розкритикував президента України під час передвиборчої поїздки до Пенсильванії, передають Патріоти України.

Під час свого виступу в Ньютауні на наступний день після візиту Зеленського Венс заявив, що президент України відвідав завод з виробництва боєприпасів у Скрентоні разом з губернатором штату, демократом Джошем Шапіро.

"Він приїхав на передвиборчу кампанію з демократичним керівництвом цієї країни. Ми витратили 200 мільярдів доларів на Україну. Знаєте, що я хотів би, щоб Зеленський зробив, коли приїде до Сполучених Штатів Америки? Подякував би жителям Пенсильванії і всім іншим", - наголосив потенційний віцепрезидент США від республіканців.

Водночас у NYT наголосили, що насправді Зеленський використав свій візит на завод, аби подякувати США та робітникам у Скрентоні за виробництво артилерійських снарядів для підтримки України. Під час візиту глава держави звернувся до 400 робітників заводу та заявив, що вони "врятували мільйони українців".

На своїй сторінці у соцмережі X Зеленський додав, що "саме в таких місцях, як це, можна по-справжньому відчути, що демократичний світ може перемогти".

Догралась: Країни ЄС відмовилися купувати зброю в Швейцарії через нейтралітет щодо України

понеділок, 30 вересень 2024, 11:56

Уже декілька країн Європейського Союзу, серед яких і Німеччина, відмовилися від купівлі зброї та снарядів, які виробляє Швейцарія. Причиною цього стала позиція нейтралітету щодо війни в Україні, передають Патріоти України. Видання Swissinfo інформує, щ...

"Путін давно робить ставку": У Bloomberg оцінили наслідки можливого перемир'я для України

понеділок, 30 вересень 2024, 11:49

Президент України Володимир Зеленський планує представити план перемоги. Зокрема, він озвучив передумову, яка може змусити президента Росії Володимира Путіна сісти за стіл переговорів. Пр це пише Bloomberg, передають Патріоти України. Як зазначає видан...