"Ми з листопада показуємо, що ми імпотентна влада": Зеленський в Одесі влаштував чиновникам "головомийку" через танкер Delfi і наказав розібратись, законно чи незаконно

Затоплений танкер має прибрати судновласник своїм коштом. Однак, схоже, дуже недешеву операцію оплатить держбюджет

Президент хоче чистого моря

Президент України Володимир Зеленський незадоволений темпами ліквідації наслідків аварії танкера Delfi, який з листопада 2019 року лежить на мілководді біля берегів Одеси. Про це він сказав під час зустрічі з мером Одеси Геннадієм Трухановим а також з чиновниками, які займаються цим питанням, зазначають Патріоти України.

Глава держави обурився через те, що танкер досі не прибрали, а з нього витікають небезпечні для екології та відпочивальників речовини.

Місцеві чиновники перекладають провину на компанію судновласника, яка постійно переносить термін виконання демонтажу судна.

"Якого числа приберуть цю махіну? В людей пляжна відпуска. Ми з листопада показуємо, що ми імпотентна влада. Просто заберіть його. Якщо не здатні прибрати самі, ми відправимо когось із ДСНС, розріжемо і вивеземо. Тоді вже нікого не цікавитиме, законно це, чи незаконно", – пригрозив Зеленський.

Він висловив здивування. Мовляв, навіщо з листопада 2019 року вести діалог з компанією-судновласником, яка зобов'язалась прибрати судно.

Водночас сам представник компанії сказав президентові, що міська екологічна служба не дозволила порізати судно на частини і вивезти його.

Мер Одеси Геннадій Труханов все заперечив і звинуватив компанію у незаконній діяльності. Після цього глава Одеської Ода Максим Куций запевнив, що до 20 липня судно приберуть.

Росія має тактичні успіхи на Донеччині: Сили оборони відійшли на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 17:35

Поряд з цим главком відзначив деякі тактичні успіхи СОУ на Харківщині та Луганщині та перекидання підкріплень на найбільш загрозливі напрямки. Головнокомандувач Збройних сил Олександр Сирський повідомив, що ситуація на фронті загострилась, а Росія акти...

"Гуси" вищипали "Репейник": ГУР показало, як його бійці знищення новітньої антидронової РЛС окупантів

неділя, 28 квітень 2024, 17:28

Головне управління розвідки Міноборони України повідомило про знищення новітньої російської антидронової РЛС Репейник. "Операцію провели бійці групи Гуси 9 спільно з підрозділом активних дій ГУР МО України. Переносну РЛС "рєпєйнік" росіяни почали поста...