"Ми з вами жорстко билися з ворогом": Командувач ОК "Південь" оголосив про відставку

Командувач Оперативного командування "Південь" Збройних сил України Андрій Ковальчук оголосив про звільнення з посади. Про це повідомила пресс-служба командування, передають Патріоти України.

Генерал-майор подякував своїм підлеглим за два з половиною роки служби. "Ми з вами жорстко билися з ворогом на півдні, наші бригади показали себе якнайкраще в бойовій роботі, ми забезпечуємо і підтримуємо їх і сьогодні, коли вони на східному напрямку випалюють нечисть із нашої землі, мужньо протистоять ворожим атакам", - публікує слова Ковальчука прес-служба.

Про звільнення Ковальчука, а також командувача ОК "Захід" Сергія Литвинова раніше повідомляв у Telegram народний депутат України Олексій Гончаренко. Він додав, що на місце Ковальчука було призначено колишнього командира 59-ї бригади генерала Геннадія Шаповалова, а сам Ковальчук очолив Одеську Військову академію.

Сам генерал також підтвердив свій переведення до академії. "Із впевненістю в нас і в наших з вами силах залишаюсь в єдиній армійській родині, і в вихованні молодих офіцерів впровадживатиму ті самі принципи й вимоги, що завжди мав і маю до себе й тих, кого веду за собою: честь, порядність, патріотизм, відповідальність, відвага і розсудливість, - з цього зростає справжній командир, який здатний бути взірцем для наслідування і виховувати власним прикладом свій бойовий колектив", - заявив Ковальчук.

Андрія Ковальчука було призначено начальником ОК "Південь" у 2021 році. До цього, з 2016 року був першим заступником командувача Десантно-штурмових військ ЗСУ. 2014 року був командиром 80-ї бригади ЗСУ. Здобув звання Героя України у 2016 році.

Росія може розпочати новий наступ на Сумщині? Жданов оцінив небезпеку для регіону

четвер, 16 травень 2024, 14:50

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в інтерв'ю The New York Times повідомив, що Росія може розпочати новий наступ у Сумській області. Скільки військ накопичила російська армія біля кордону, коли ворог може піти у на...

"Напрямок залишається вкрай складним": Зеленський приїхав у Харків і провів засідання Ставки

четвер, 16 травень 2024, 13:15

Президент України Володимир Зеленський у четвер, 16 травня, приїхав із візитом до Харкова, де заслухав доповіді військово командування. Про це він повідомив у Telegram, передають Патріоти України. Він провів засідання Ставки верховного головнокомандува...