"Ми запізнилися. Але треба розуміти": Полковник запасу назвав найбільшу проблему оборонних ліній ЗСУ на фронті

Головною проблемою оборонних ліній ЗСУ є не стільки дефіцит боєприпасів і зброї, як відсутність бійців. Про це в ефірі "Київ 24" сказав полковник запасу та колишній командувач аеромобільних військ України Іван Якубець, передають Патріоти України.

"Ми запізнилися. Але треба розуміти, навіть те, що ми зараз зводимо оце – воно нічого не варте, якщо там не буде солдатів і не буде боєприпасів. Якщо буде по дві-три людини сидіти на відділення в таких окопах, то ворог так саме пройде їх, як проходить і зараз", – пояснив Іван Якубець.

Він додав, що всі рубежі, будь-які інженерні загородження повинні прикриватися стрілецькою зброєю. "Визначається ступінь стрілецького вогню, щільність вогню на кілометр фронту або навіть на метр фронту... Що таке щільність вогню: наприклад, коли десять людей випускають 10 патронів на один квадратний метр... це одна щільність, а коли випускає двоє – це інша щільність.

Тому ми з вами приречені, якщо не буде солдатів, а до того ще й не буде боєприпасів, які прикриватимуть ці загородження, "зуби дракона" і все інше, що ми тут будуємо", – зазначив Якубець.

Процес набирає обертів: Китай продовжує допомагати РФ відновлювати ВПК, - Згурець

вівторок, 30 квітень 2024, 14:30

Аналітик Defense Express Сергій Згурець розповів, що Китай продовжує постачати РФ устаткування для відновлення військової техніки та компоненти для створення нового озброєння. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Заяви Е...

"Росіяни свідомо намагалися вбити якомога більше людей": Генпрокурор показав момент удару по Одесі ракетою із касетним боєзарядом (відео)

вівторок, 30 квітень 2024, 13:06

Генеральний прокурор Андрій Костін показав момент удару по Одесі російською балістичною ракетою Іскандер із касетним боєзарядом. Відповідне відео він опублікував у Facebook, передають Патріоти України. Він зазначив, що країна-агресор Росія цинічно нехт...