"Ми здатні захистити себе": У Пентагоні відреагували на ядерний шантаж Путіна

Міністерство оборони США не сумнівається, що президент РФ Володимир Путін дійсно переводить сили стратегічного стримування в особливий режим бойового чергування. Про це повідомляється на офіційному сайті Пентагону, передають Патріоти України.

В оборонному відомстві назвали цей крок російського президента «необов'язковим», оскільки РФ ніколи не зазнавала загрози з боку НАТО чи України, проти якої вона розв'язала повномасштабну війну.

"Ми, як і раніше, впевнені у своїй здатності захистити себе, наших союзників і партнерів, у тому числі у сфері стратегічного стримування", - наводяться слова неназваного співробітника Міноборони США на сайті відомства.

У неділю, 27 лютого, президент Росії Володимир Путін, який розпочав війну проти України, доручив перевести сили стратегічного стримування РФ, що включають ядерну зброю, в особливий режим бойового чергування. США та НАТО різко засудили подібне рішення глави Кремля.

Амбітний експеримент: В Україні на полі бою випробовують нові американські технології, - The New York Times

понеділок, 29 квітень 2024, 13:30

Війна в Україні, на думку багатьох американських посадовців, стала "випробувальним полігоном" для низки військових технологій, які швидко розвиваються. Про це йдеться у статті The New York Times, яку опублікували 23 квітня, передають Патріоти України. ...

“Це нам зв’язує руки": Боєць "Азову" розповів про критичні проблеми українського війська

понеділок, 29 квітень 2024, 13:22

У Збройних силах України часто бувають ситуації, коли зброя є, а снарядів до неї немає, і навпаки. А деякі командири віддають нелогічні накази. Це все "зав'язує" руки бійцям та заважає результативно воювати. Про це боєць 12-ї бригади Національної гвард...