"Ми живемо на початку Третьої світової війни": Сазонов пояснив, чому Захід кволо реагує на російські атаки на Україну

Політолог і військовослужбовець ЗСУ Кирило Сазонов аналізує неготовність західного світу до поточних конфліктів, зазначаючи, що довготривале переконання у неможливості війни було помилковим, і наголошує на необхідності підготовки до нової реальності. Це він сказав в етері "Еспресо", передають Патріоти України.

"Те, що вони гамселять по цивільних, по цивільній інфраструктурі - це є воєнний злочин, як не дивись на це. Я навіть трохи здивований такою кволою реакцією Заходу на це, чому нема гучних заяв від ООН, чому нема гучних заяв від посольств", - заявив військовий.

Як політолог Сазонов аналізує, що західний світ був не готовий до воєнних дій у центрі Європи, адже дуже довго жив у так званому післявоєнному стані.

"Зараз вже, мені здається, й президент Чехії, колишній військовий генерал, і прем'єр Польщі, й міністр оборони Великої Британії кажуть, що ми живемо у передвоєнний час, маємо готуватися. Я завжди кажу передвоєнний час уже закінчився, ми живемо на початку Третьої світової війни, просто вона не почалась з якогось об'явлення, вона почалась гібридно. Почалася вона, мабуть, ще в Грузії, потім Крим, зараз Україна, і в Ізраїлі те, що відбувається і погляди Китаю на Тайвань - все це каже про те, що Третя світова вже почалась", - пояснив військовослужбовець ЗСУ.

Сазонов переконаний, що Захід дуже довго жив вважаючи, що війни більше не буде, що вона нераціональна, не вигідна: "Але з погляду реакції, з погляду логіки та економіці прорахувати дії кремлівського маніяка, як виявили, неможливо".

Шукають незгодних із окупацією: Росіяни створили "антитерористичну комісію" на ТОТ

четвер, 16 травень 2024, 20:01

Росіяни створили на тимчасово окупованих територіях псевдоправоохоронне об’єднання - "антитерористичну комісію" і шукають у соцмережах незгодних з окупацією. Про це повідомив голова Запорізької ОВА Іван Федоров, передають Патріоти України. "Хочуть трим...

"Словаки дали нам приклад": Туск заявив про погрози на свою адресу після замаху на Фіцо

четвер, 16 травень 2024, 19:53

У четвер, 16 травня, прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск оприлюднив одну з погроз, отриманих на свою адресу після замаху на главу уряду Словаччини Роберта Фіцо, передають Патріоти України. На своїй сторінці в X Туск показав скріншот поста, в якому йдет...