"Ми знаємо про них більше, ніж їм здається": Вілкул заявив, що окупанти планують наступ на Кривий Ріг

Начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул повідомив, що окупанти готуються до наступу на місто, можливо, "найближчими днями". Про це Вілкул написав у своєму Телеграм-каналі, передають Патріоти України.

"Ворог проводить формування наступального ударного формування на нашому напрямку в Херсонській області. Найближчими днями ми чекаємо їхнього можливого переходу в наступ. Але ми знаємо про них більше, ніж їм здається, ми розуміємо всі їхні плани і ми повністю готові до будь-якого розвитку ситуації", - заявив мер.

За словами Вілкула, готовий гарнізон міста, готові всі військові частини, у Кривому Розі збудували глибокоешелоновану оборону та багатоступінчасті укріпрайони. Продовжується робота з посилення всіх ліній оборони міста: "Якщо ви бачите, що десь щось пиляється, ріжеться, копається або будується, то не треба бігати довкола, знімати та дзвонити у всі служби. А тим більше викладати це все в інтернет".

Також Вілкул повідомив, що продовжується робота з допомоги в евакуації людей із прифронтової зони: "Кривий Ріг дає автобуси, "швидкі", ми забезпечили допомогу медиків, соціальних працівників".

"За останні три дні в різних напрямках вдалося евакуювати понад 5000 жителів Херсонської області. Для тих, хто залишається переночувати у Кривому Розі та поїхати далі, ми організуємо ночівлю. Для тих, хто залишається у нас довше, підготовлено розселення у школах, садках, терцентрах. Загалом через Кривий Ріг пройшло вже понад 100 тисяч переселенців, 50 тисяч перебувають у місті зараз", - додав він.

"Посилена присутність російських БПЛА": Росія почала завдавати ударів у стилі HIMARS, перспектива похмура, - Business Insider

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:22

Проблеми з протиповітряною обороною України дозволяють Росії завдавати глибоких ударів у стилі HIMARS далеко за лінією фронту, . Як пише Business Insider, Росія почала запускати збільшену кількість безпілотників за межі українських позицій, отримуючи р...

"Хто був головним?": Пострілами у Фіцо знято ще одне табу в Словаччині, - Politico

п’ятниця, 17 травень 2024, 9:13

Пострілами в прем'єра Словаччини Роберта Фіцо знято ще одне табу, у порушення якого жителі країни не вірили, пише Politico. Спочатку це було вбивство у 2018 році журналіста-розслідувача Яна Куцяка, який просто займався своєю справою, але заплатив за це...