"Ми знаходимось в стадії...": Торецько-Покровський напрямок перетворився для ворога на справжню "мʼясорубку", - експерт

Наразі основна мета російських окупантів – створити на Покровському напрямку південний фланг. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

"Ми знаходимось в стадії стратегії оборонного типу, мета якої виснаження ворога. Як можна виснажувати ворога? Виснажувати ворога можна перетворюючи кожен метр нашої території для них на пекло, щоб вони втрачали набагато більше ресурсів, аніж ми, кожен населений пункт, кожне село повинне перетворюватись для них на пекло і фактично частково так воно і є. Часів Яр перетворився для них на пекло, Роботинський виступ перетворився для них на пекло, Сіверський напрямок – це пекло для них. Знову ж таки Серебрянське лісництво, Лимано-Куп’янська вісь – у них багато є таких локацій, де вони втрачають величезну кількість ресурсу і не можуть ніяк досягти якогось успіху", – розповів він.

За словами Коваленка, деякі ділянки фронту перетворилися для росіян на справжню "мʼясорубку". Йдеться зокрема, й про Торецько-Покровський напрямок, наприклад Гродівку чи Воздвиженку.

"Зараз вони намагаються вийти на Селидове, штурмують Селидове, але і воно для них перетворилося у м’ясорубку. Новогродівку, так, їм там було важко проходити, але Новогродівка не перетворилась в те пекло, яким вона могла стати, так само як і Очеретине. А Карлівка, біля Карлівського водосховища перетворилось на це пекло, вони нічого не можуть зараз із ним зробити, вони постійно штурмують Карлівку, але результат у них ми бачимо, що нульовий. Вони намагаються зараз її обійти саме рухом вже від Новогродівки на південь. І ось багато дисонансів тут, і треба розуміти, розбиратися, хто винен у цих дисонансах, які виникають. Тому що десь це дійсно потужна оборона (ЗСУ, – ред.), а десь, м’яко кажучи, щось відбувається дуже дивне", - каже Коваленко.

Помста за Харків? У Бєлгороді та області потужні вибуху. Губернатор заявляє про жертви серед цивільних

п’ятниця, 30 серпень 2024, 23:54

Як відомо, вдень і 30 серпня росіяни скинули КАБи на Харків, багато жертв. Незабаром після цього вибухи прогриміли в російському Бєлгороді ввечері 30 серпня. Місцева влада заявила про роботу протиповітряної оборони та пряме влучання снаряда. Про це пов...

Заворушились: Російських найманців перекидають із Буркіна-Фасо до Курської області, - Le Monde

п’ятниця, 30 серпень 2024, 23:40

Найманці з російської бригади під назвою "Ведмеді" залишають Буркіна-Фасо. Їх повертають, щоб відобразити наступ ЗСУ у Курській області, передають Патріоти України. Як повідомляє видання Le Monde, йдеться про групу чисельністю близько ста осіб. Вони пр...