"Ми зрозуміли - спрацював": Оператор Patriot розповів про мить, коли над Києвом уперше збили "непереможний" Кинджал

Один з операторів зенітно-ракетного комплексу Patriot, який захищає небо над Україною, розповів журналу The Economist про момент, коли над Києвом збили першу російську аеробалістичну ракету Кинджал Х-47, передають Патріоти України.

За словами 30-річного В’ячеслава, після того, як українці бійці зрозуміли, що знищили Кинджал, були "оплески, радість й лайка".

«Ми зрозуміли: Patriot спрацював. Наступного разу, коли ми побачили на наших моніторах не один, а шість Кинджалів, це було лише питанням продовження роботи», — розповів він.

Як пише видання, перша збита над Україною «непереможна» балістична ракета РФ виявилася не лише непереможною, але й летіла зі швидкістю «усього» близько 1240 м/c — це втричі менше, ніж стверджували росіяни.

6 травня командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук підтвердив, що українські військові вперше завдяки ЗРК Patriot збили російську аеробалістичну ракету Кинджал у районі Києва в ніч проти 4 травня. Представники влади казали, що союзники "були приємно вражені".

Пізніше в ніч проти 16 травня Росія атакувала Україну 18 різними типами ракет, зокрема шістьма Кинджалами. Їх усі знищили сили ППО. ЗМІ повідомили про пошкодження системи, проте вже 19 травня речник ПС Юрій Ігнат заявив, що вона вже працює.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...