"Мирні люди вийшли на прогулянку у парк": Режисер "Бонда" у Харкові став свідком обстрілу житлового району (фото)

15 квітня 2022 року російські війська обстріляли житловий район Харкова, внаслідок чого не менше 10 людей загинули та 35 отримали поранення. Серед убитих опинилися семимісячне немовля та 15-річний хлопчик, передають Патріоти України.

У Міноборони Росії заявили, що ліквідували цими ударами "загін польських найманців" чисельністю до 30 осіб. Американський режисер Кері Фукунага, який перебував у Харкові разом із благодійною організацією World Central Kitchen, спростував брехню російської пропаганди. 44-річний кінематографіст розповів про побачене на власні очі.

"Я був там того дня. Ми бачили вбитих і поранених цивільних. Міноборони РФ опублікував вигадану історію про військовий успіх. Там не було військових втрат, як і не було військовослужбовців. Просто звичайні люди, які насолоджувалися першими сонячними весняними днями на лавках у парку, на вулиці, дорогою додому", - написав Фукунага в Instagram-історіях.

Режисер фільму про Бонда "Не час помирати" та серіалу "Справжній детектив" поділився фотографією наслідків обстрілу. "Це Харків учора. Я стояв на цій вулиці, просто під мостом, який ви тут бачите, збирав піци в одному з наших партнерських ресторанів. Був вражений їхньою роботою, чистотою кухонь, великим суші-меню. Складно усвідомити хаотичність таких атак. Вони відбуваються щодня, безневинні люди вмирають, і тобі доводиться смикати себе, щоб не сприймати це як буденність", - поділився він.

Також Фукунага розповів, як живе Харків у ці дні. "Обстріли зазвичай відбуваються вночі (росіяни не дають Харкову спати), але багато людей не покидають сховища навіть вдень. Вони бояться, що хаотична ракетна атака може статися без попередження", - написав режисер.


Втрати все відчутніші: Нафтопереробка в Росії впала до річного мінімуму - це результат атак дронів СБУ, - Bloomberg

середа, 24 квітень 2024, 8:50

Нафтопереробка на російських заводах у квітні 2024 року впала практично до річного мінімуму. НПЗ (нафтопереробні заводи) в РФ квітні видавали лише 5,23 млн продукції на добу, що є майже найнижчим рівнем з травня-2023. Ключовою причиною падіння стали ре...

"Логістика запрацює саме в цей період": Коваленко розповів, як конкретно Україна може використати американську військову допомогу

середа, 24 квітень 2024, 8:30

Військовий експерт Олександр Коваленко заявив, що завдяки американській допомозі Київ зможе стабілізувати лінію оборони, а також почати формувати резерви для контрнаступальних дій. Хоча затримка її надання негативно позначилася на ситуації на фронті, н...