"Мирний процес без Росії немислимий": Президентка Швейцарії заявила, що "це зрозуміло всім"

Саміт миру у Бюргенштоку має надихнути процес справедливого і тривалого миру для України на базі міжнародного права і Статуту ООН. Про це президентка Швейцарії Віола Амхерд сказала 15 червня на спільному брифінгу із президентом України Володимиром Зеленським перед офіційним відкриттям заходу. Трансляцію вело "Суспільне", передають Патріоти України.

"Ми хочемо досягти спільного розуміння ймовірних рамок для досягнення цієї мети. Ми хочемо обговорити, як і за яких умов у цей процес майбутнього миру може бути залучено також Росію", – сказала вона.

Амхерд назвала три теми, на яких буде сконцентровано роботу саміту: ядерна безпека, продовольча безпека та гуманітарні питання. "Ці питання є глобальним інтересом, які безпосередньо стосуються великої кількості країн і які вже пропонували в різних планах щодо миру в Україні", – заявила Амхерд.

Глава Швейцарської Конфедерації ще раз наголосила, що вважає неминучим приєднання країни-агресора до процесу переговорів на певному етапі. "Якщо ми хочемо надихнути процес до миру, то Росію мають також приєднати до нього в певний момент у майбутньому. Це зрозуміло всім", – підсумувала вона.

В усьому винен... клімат: Швейцарія змінить кордони з Італією і Францією

субота, 28 вересень 2024, 14:29

Швейцарія відкоригує кордон з Італією через танення льодовиків. Про це 27 вересня повідомила Swissinfо, передають Патріоти України. Кордон обох країн опинився під впливом кліматичних змін, його визначають льодовики і снігові поля. Коли льодовики тануть...

Росіяни двічі вдарили по лікарні у Сумах: Багато загиблих та поранених, в тому числі - медики та поліцейські (фото)

субота, 28 вересень 2024, 13:14

Внаслідок російських ударів по лікарні у місті Суми у суботу, 28 вересня, загинули щонайменше дев’ять людей, ще 12 — дістали важкі поранення, повідомляють Патріоти України. За даними глави МВС Ігоря Клименка, росіяни двічі вдарили по лікарні. Внаслідок...