"Мишоловка закриється": Генерал застеріг Зеленського від "Придністров'я-2" на Донбасі

Екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко назвав умову, за якої Україна зможе на офіційному рівні обговорювати питання змін Мінських домовленостей з представниками тимчасово окупованих територій Донбасу, не ризикуючи повторити сценарій Придністров'я, передають Патріоти України.

На його думку, такий офіційний діалог можливий тільки після проведення на Донбасі місцевих виборів відповідно до українського законодавства і визнання їхніх результатів міжнародними спостерігачами.

Як переконаний генерал, поки цього не трапилося, обговорювати пропозиції щодо зміни Мінських угод "прийнятно в Тристоронній контактній групі", але "ось так просто посадити їх (представників "ДНР" і "ЛНР", – Ред.) за стіл переговорів? Україні цього робити не можна".
За словами Романенка, для цього є щонайменше дві причини. По-перше, ці квазіреспубліки не визнає Україна і більша частина світу. По-друге, подібні прямі переговори несуть загрозу повторення придністровського сценарію.

У цьому контексті генерал нагадав про те, що свого часу влада Молдови погодилися на прямий діалог із самопроголошеною владою Придністров'я, після чого російська сторона заявила, що не має стосунку до цього "громадянського" конфлікту і виступила в ролі миротворця. "Так мишоловка й закрилася. Наступати на ті ж граблі нам недоцільно", – зауважив Романенко.

Джерело: Обозреватель

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...