Митрополит УПЦ МП Феодосій відлучив від Церкви міського голову Черкас, пообіцявши Божу кару чиновнику за віроломство (відео)

Із звернення не зрозуміло, чи є мер обласного центру парафіянином УПЦ МП, чи відносить себе до вірних української конфесії. В останньому випадку таке відлучення просто фікція

Митрополит УПЦ МП Феодосій

Митрополит Черкаський УПЦ МП Феодосій (Снігірьов) записав та опублікував відео свого звернення на сторінці Черкаської єпархії УПЦ МП, в якому розповів, що відлучив мера Черкас Анатолія Бондаренка від “святої православної церкви”, передають Патріоти України з посиланням на “18000”.

За словами Феодосія, раніше Бондаренко декларував себе як церковну людину, але після подій у Свято-Михайлівському соборі нібито відлучив себе від “православної церкви”. Феодосій додав, що мер Черкас відчує цю трагедію і на собі, і на своїй родині.

“Свого часу я вас возив до Предстоятеля УПЦ, який благословив вас обиратися мером. І ви стали міським головою завдяки молитвам і нашого настоятеля, і наших парафіян. Ви обіцяли берегти права вірян і не вірян міста. Ви свою обіцянку порушили”, – зазначив митрополит Феодосій.

"Ви свою обіцянку порушили. Порушили брутально, порушили криваво. Цими діями Ви відлучили себе від святої Православної Церкви. Тобто, як архиєрей Черкащини, на сьогодні я констатую: "Ви відлучені від Церкви"", - додав він.

Нищили логістику і не тільки: На початку великої війни українська авіація літала в Росію

понеділок, 28 жовтень 2024, 9:59

На початку повномасштабного вторгнення РФ у 2024 році українська авіація здійснювала бойові вильоти на територію держави-агресора для знищення логістики ворога, передають Патріоти України з посиланням на матеріал представника Повітряних сил ЗСУ Юрія Іг...

Є загроза наступу військ РФ: ЗСУ зводять фортифікації біля Запоріжжя

понеділок, 28 жовтень 2024, 9:57

Українська армія зараз будує нові оборонні рубежі навколо міста Покровськ та на схід від Запоріжжя, передають Патріоти України з посиланням на на повідомлення OSINT-аналітика Клемента Моліна у соціальній мережі X. "Щодо фортифікаційних споруд, українс...