"На "Азовсталі" буде йти бій, а росіяни будуть глушити звуки пострілів і демонструватимуть "парад" на центральних вулицях Маріуполя", - Олег Жданов

Експерти вважають, що Путін не погодиться на пропозицію обміняти чи евакуювати цивільних та військових із заблокованого Маріуполя. Там навіть планують провести "парад", під час якого глушитимуть звуки пострілів на "Азовсталі". Про це розповів військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

"Експерта дуже дивує позиція ООН. "Так, генсек Геттеріуш доклав зусиль і ми провели часткову евакуацію. Але цифри різняться – ООН каже, що евакуйовано 500 осіб з "Азовсталі", а Україні підтверджує лише 150 осіб", – каже він.

"На сьогодні це єдиний механізм, який працює для евакуації людей. Те, що Путін не погодиться на будь-які інші механізми, ми вже переконалися всією Україною. Тому треба знову звертатися, щоб ООН сприяла подальній евакуації людей з "Азовсталі", – вважає Жданов.

Він каже, що разом з цивільними треба вимагати евакуації поранених військових, бо вони вже підпадають під захист міжнародної конвенції, оскільки не можуть захищатися. "За самих військових у Маріуполі говорити важко, бо для цього треба мати якесь підґрунтя, щоб зацікавити Росію в такому обміні", – додав експерт.

Жданов не думає, що після 9 травня це буде легше зробити. За його словами, Путін до Дня перемоги може використати Маріполь як те, що він досягнув хоч якусь перемогу. "Я навіть припускаю, що на "Азовсталі" буде йти бій, а вони будуть глушити звуки пострілів і демонструватимуть "парад" на центральних вулицях Маріуполя, що "вони його звільнили", – заявив він.

Експерт запевнив, що після 9 травня Путіну стане взагалі байдуже доля і цивільних, і військових. "Росіяни будуть вважати це місто повністю "звільнене від ЗСУ" і забудуть за нього, а Путін буде творити там все, що заманеться", – переконаний Жданов.

Джерело: 24 канал

Збиває навіть балістичні ракети: Що відомо про Aster 30, які Франція передає Україні

четвер, 25 квітень 2024, 2:35

До нового пакета військової допомоги Україні від Франції мають увійти зенітні керовані ракети Aster 30, які використовують для систем протиповітряної оборони Mamba SAMP-T. Ці комплекси здатні боротися як з авіацією, так і з крилатими та протирадіолокац...