На Бахмутському напрямку ситуація дуже динамічна, тривають артилерійські дуелі, - майор Кудряшов

Майор Родіон Кудряшов, заступник командира 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ, зазначив, що основною проблемою після відбиття позицій у ворога є розмінування цих територій. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти України.

"У нашій смузі відповідальності, як і на всьому Бахмутському напрямку, ситуація дуже динамічна. Бої точаться кожного дня. Відбувається артилерійський пінг-понг з великою кількістю застосування артбоєприпасів противником. Ми намагаємося нарощувати успіх, який за нами закріпився впродовж останнього місяця. Маємо певну ініціативу на нашій ділянці фронту, добре ведемо спостереження за діями ворога", - розказав заступник командира 3-ої окремої штурмової бригади ЗСУ.

Родіон Кудряшов зауважив, що результати на цьому напрямку поки що оприлюднювати неможливо, тому що відбуваються певні заходи, але є вже панічні публікації з боку російських військових, командирів та блогерів.

"Основною проблемою після відбиття позицій у ворога є розмінування цих територій. Противник дуже вміло мінує як свій передній край, так і позиції, які залишає. Велика кількість мінування російськими військами є великою проблемою під час закріплення наших військ або під час штурмових дій. Ми розміновуємо вручну, це займає багато часу, але виходить вдало. Цю ситуацію треба враховувати у всіх планах щодо майбутніх заходів. Ворог намагається всіма методами чіплятися за передній край.

Є вже підтверджена інформація, що противник, чіпляючись за передній край, готовий ліквідовувати своїх військових, які залишають укріплення. Тобто застосування ворогом артилерійського обстрілу, важкої техніки та кулеметів до тих своїх підрозділів, які біжать з переднього краю, є примусом стояти для тих, хто розташований на позиціях позаду", - сказав Кудряшов.

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...

Москва в паніці надзвонювала в Вашингтон: Пентагон відмовив Україну від секретної спецоперацію на території Росії, — NYT

субота, 27 липень 2024, 13:01

ЗСУ нібито збиралися провести операцію в глибокому тилу ворога. З цього приводу міністр оборони РФ телефонував главі Пентагону, що, як зазначають американські журналісти, досить незвично. На початку липня міністр оборони США Ллойд Остін отримав проханн...