На Близькому Сході неспокійно: Ізраїль призиває 25 тис. резервістів через загострення в Газі

На Близькому Сході неспокійно. На тлі загострень між Ізраїлем та Палестиною 5 серпня, ізраїльська сторона оголосила про призов 25 000 резервістів. Водночас система "Залізний купол" перехоплює випущені по Ізраїлю ракети. У центрі та на півдні Ізраїлю лунають сирени, повідомляють Патріоти України.

Міноборони схвалило рішення про призов

Рішення про призов резервістів схвалив міністр оборони Ізраїлю Бенні Ганц, який разом з прем'єр-міністром країни Яїром Лапідом звернувся до громадян не зважаючи на шабат. Під час звернення вони заявили про те, що не прагнуть продовження операції в Секторі Гази, однак не бояться і її і за потреби будуть протидіяти.

Після ракетних обстрілів Ізраїлю "Ісламський джихад", лідера якого ліквідували вдень, взяв на себе відповідальність за атаку. Ізраїльська армія завдала удару у відповідь, атакуючи склади боєприпасів та інші стратегічні об'єкти "Ісламського джихаду".

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...