На борту було 33 особи: Спливли нові деталі знищення ворожого буксира "Василь Бех"

Українські військові 17 червня відправили на дно судно забезпечення Чорноморського флоту РФ "Василь Бех". Разом з ним туди вирушила більшість із 33 російських окупантів, які перебували на борту в момент влучення ракети, передають Патріоти України.

"Василь Бех" прямував на острів Зміїний для транспортування зброї, боєприпасів та особового складу, неподалік від острова буксир і був уражений. Подробиці чергової втрати російських окупантів у морі розповіли журналісти проєкту FreeДом.

На борту буксира могло бути понад 30 росіян. "Орієнтовно 33 особи перебували на цьому кораблі під час влучення ракети. Для росіян це справді болюча втрата", – каже колишній співробітник СБУ Іван Ступак.

Згідно із заявами української сторони, ВМС ЗСУ вразили судно "Василь Бех" американськими ракетами "Гарпун".

Цю інформацію підтвердив також Ден Ламот, журналіст The Washington Post, який про це дізнався зі своїх джерел у Пентагоні. Ламот уточнив, що таких ракет США в Україну не постачали.

"В Україні на сьогодні є не тільки цей вид озброєнь, і вона його не економить", – зазначає військовий експерт Володимир Коваленко.

За попередніми даними, уражено 70% екіпажу, доля решти невідома. Російські кораблі намагаються провести пошуково-рятувальну операцію.

Загалом із початку повномасштабного вторгнення РФ українські захисники знищили 13 морських суден та катерів окупантів. Серед них – затоплений флагман ЧФ РФ "Москва", підбитий фрегат "Адмірал Макаров", судно тилового забезпечення "Всеволод Бобров". Тепер до них долучилося і це судно забезпечення.

"На сьогодні РФ у Чорному морі принижена цілком і повністю. Її чорноморська флотилія продемонструвала свою безпорадність", – підсумував військовий експерт Коваленко.

Журналісти нагадують, що "Василь Бех" – порівняно нове поповнення Чорноморського флоту РФ. Його спустили на воду 2 серпня 2016 року і буквально одразу відбуксували до Севастополя. Прийнятий до складу ЧФ РФ у 2017 році.

Довелося викликати підсилення: Українські прикордонники вступили в бій з російською ДРГ на Сумщині

четвер, 25 квітень 2024, 14:45

Українські прикордонники зіткнулися у бою з російською диверсійно-розвідувальною групою на Сумщині. Прикордонники виявили ворожу засідку з понад десятком диверсантів на одному з напрямків. Про це повідомили у Держприкордонслужбі. Під час стрілецького б...

"Ворог стогне від роботи артилерії ЗСУ": Братчук розповів про український плацдарм у Кринках

четвер, 25 квітень 2024, 14:30

Речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук зазначив, що українські морські піхотинці мужньо тримають плацдарм на лівобережжі Дніпра. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни кожного дня нама...