На боці Путіна? В Угорщині припустили, що можуть вступити у війну в Україні "для захисту угорців" на Закарпатті

Голова Міністерства закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що має сценарії "військової надзвичайно ситуації", щоб захистити й урятувати угорців, які проживають на Закарпатті. Він припустив, що угорські військові можуть перейти кордон. Про це він сказав в інтерв'ю угорському виданню Index, передають Патріоти України.

За його словами, якщо лінія фронту з російською армією дійде до Заходу України, то це становитиме серйозну небезпеку Угорщини. Тому в інтересах Будапешта якнайшвидше зупинити російсько-українську війну й "уникнути підготованих сценаріїв" щодо порятунку 150 тисяч угорців в українському регіоні.

"У нашій країні підготовлені сценарії військової надзвичайної ситуації... У наших інтересах, щоб на сході якнайшвидше встановився мир, тому що тоді ми зможемо уникнути небезпечних сценаріїв, підготовлених для того, щоб врятувати та захистити 150 000 угорців, які живуть на Закарпатті", — сказав Сіярто.

Угорський дипломат також заявив, що Європа прийняла достатньо санкцій проти Росії і тепер Захід має більше зосередитися на тому, як досягти припинення вогню якнайшвидше та згодом укласти мир. Однак він також вважає малоймовірним сценарій, що війна закінчиться найближчим часом.

Водночас прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Європейський Союз "вистрілив собі в легені" необдуманими економічними санкціями проти Росії. Він вважає, що якщо їх не скасувати, то вони можуть зруйнувати європейську економіку.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...