На Черкащині СБУ заарештувала чиновника, який виправдовував війну РФ проти України та ракетні удари по містах (відео)

Співробітники контррозвідки викрили на Черкащині чиновника, який виступав на підтримку російських загарбників. Про це у четвер, 3 листопада, повідомив речник Служби безпеки України Артем Дехтяренко, передають Патріоти України.

Затриманим виявився співробітник одного з місцевих органів влади, який має відношення до обліку осіб призовного віку. «Після початку повномасштабного вторгнення він розгорнув агітацію на підтримку окупантів. Свої деструктивні „тези“ наполегливо поширював серед власного оточення та колег по роботі. Він відкрито підтримував політику агресора та планував сприяти ворогові у війні проти нашої держави у разі захоплення регіону», — розповів представник СБУ.

Крім того, прихильник окупантів також виправдовував ракетні удари ЗС РФ по українських містах та вбивства мирних українців, а також заперечував факт причетності російських військових до воєнних злочинів у Бучі.

Наразі зловмисника взято під варту. Йому повідомлено про підозру за ч. 1 та ч. 3 ст. 436−2 (виправдання, визнання правомірної, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.

Путін готується підняти податки: Війна проти України коштує Росії $300 млн на день, - WSJ

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:59

Щодня на війну проти України країна-агресор Росія витрачає близько $300 мільйонів. До того ж це сума без урахування масштабного переозброєння РФ та санкцій із боку Заходу, передають Патріоти України. . Про це йдеться у статті The Wall Street Journal з...

Теракт у "Крокус Сіті Холі" демонструє слабкість Путіна: У The Times описали три сценарії, які чекають на РФ

п’ятниця, 29 березень 2024, 6:27

Нещодавній теракт у торговому центрі "Крокус Сіті Хол" продемонстрував хиткість позиції російського диктатора Володимира Путіна, а також неготовність апарату безпеки Росії до відповідних викликів, передають Патріоти України з посиланням на The Times. ...