На дачі Медведчука "Ведмежа діброва" знайшли колекцію унікальних картин (фото)

У резиденції Медведчука у Жденієві виявили кілька сотень живописних та графічних творів закарпатських митців, серед яких унікальні роботи найвищого мистецького ґатунку. Про знахідку повідомив на своїй сторінці у фейсбук Закарпатський обласний художній музей ім. Й.Бокшая, передають Патріоти України.

На запит правоохоронних органів група наукових працівників музею – мистецтвознавців та художника-реставратора здійснили кілька виїздів на медведчуківську дачу "Ведмежа діброва", що знаходиться в одній з наймальовничіших місцин Закарпаття – Жденієві.

Правоохоронці звернулись до музейників, аби ті обстежили колекцію живопису, що є на дачі. "У результаті ознайомлення з художньою колекцією, що нараховує кількасот живописних та графічних творів, члени експертної групи дійшли загального висновку: збірка, що складається виключно з творів закарпатських митців включає цілий ряд унікальних робіт найвищого мистецького ґатунку, має надвагому музейну цінність та найвищу національну культурну вартість", – заявляють представники музею.

Колекція складається насамперед з робіт, засновників та корифеїв Закарпатської школи живопису: Йосипа Бокшая, Адальберта Ерделі, Федора Манайла, Андрія Коцки, Гаврила Глюка, Адальберта Борецького, а також їх учнів та послідовників.

"Закарпатський обласний художній музей ім. Й.Бокшая дбайливо зберігає, досліджує та популяризує мистецькі твори закарпатців, тож полотна вказаних майстрів із збірки медвечуків, в разі прийняття відповідними компетентними державними органами позитивного рішення, могли б збагатити і поповнити музейну збірку творів закарпатських художників та стати справжньою окрасою постійно діючої експозиції Закарпатського обласного художнього музею ім. Й. Бокшая", – кажуть у музеї.

За два кроки до... Росія, Китай, Іран та їх сателіти пов'язані не ідеологією, а відчаєм, - WP

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:00

Іран, Росія, Китай та КНДР очолюють блок диктаторських режимів, до якого входять і терористичні угрупування - їх пов'язує не ідеологія, а відчай. Про це йдеться в аналітичній статті на сайті The Washington Post, передають Патріоти України. Всі ці країн...

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...