На Далекому Сході створюється "Хабаровська народна республіка": вже з'явився "народний губернатор", - росЗМІ

Протести в регіоні тривають вже 3 тижні і набули небаченого раніше розмаху.

Російські ЗМІ повідомляють, що на Далекому Сході РФ створюється Хабаровська республіка. Російське видання "Медуза" опублікувало великий матеріал із заголовком "У Хабаровську створюється республіка". Автор статті зазначає, що люди мітингують три тижні в щоденному режимі, незважаючи на періодичні підйоми і спади в активності місцевих, передають Патріоти України.

У матеріалі наголошується, що в процесі протесту проти Кремля на Далекому Сході Росії народжується Хабаровська республіка, а місцеві жителі починають самі розробляти правила життя в регіоні. "Насправді в цих протестах народжується справжня республіка - тобто процес вироблення самими громадянами правил спільного життя. І розчарування можна подолати, якщо не зупиняти цей процес навіть після протесту, нехай навіть безуспішного", - зазначено в статті.

На думку журналіста, Москва пішла на конфлікт з місцевою громадою і прагне її морально зламати. Однак місцеві пручаються. Російські ЗМІ нагадують, що жителі Хабаровська вибрали свого губернатора з протестних міркувань, відмовляються підтримати московських кандидатів і вибрали місцевого Сергія Фургала, а тепер відстоюють своє рішення. При цьому в ході 3 тижнів протесту мешканці Хабаровська починають вірити, що можуть відстояти свій вибір, в даному випадку - "народного губернатора".

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...