На Дніпропетровщині СБУ затримала шпигуна, який здавав позиції українських С-300 (відео)

Військова контррозвідка СБУ припинила спробу РФ встановити місцеперебування систем протиповітряної оборони ЗСУ на півдні та сході. Дані збиралися російським агентом у Дніпропетровській області. Про це розповів речник СБУ Артем Дехтяренко, передають Патріоти України.

Зрадник розвідував позиції українських зенітно-ракетних комплексів С-300, а отримані координати повинен був передати своєму куратору через відпрацьовані канали закритого зв'язку. За однією з версій СБУ, окупанти збиралися використовувати ці дані для ракетних ударів або проведення диверсій, щоб нейтралізувати протиповітряний захист України.

Агента завербував представник спецслужб Росії для розвідувально-підривної діяльності. Йому вже повідомили про підозру за двома статтями ККУ і взяли під варту.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...