На догоду Х**лу? Фокін запропонував створити на Донбасі тимчасовий уряд і ввести миротворців ООН

Для проведення виборів на непідконтрольних Україні територіях Донбасу можна сформувати міжнародний тимчасовий уряд, використовуючи миротворчий контингент ООН. Про це заявив заступник глави української делегації в ТКГ Вітольд Фокін в ефірі програми "Персона грата" на "UA: Українське радіо", передають Патріоти України.

За його словами, в мандаті Радбезу ООН записано право створювати міжнародний тимчасовий уряд. Фокін відзначив, що, як правило, подібні вибори однією зі сторін визнаються сфальсифікованими і нелегітимними.

"А якщо це буде проведено під егідою ООН, то ніхто навіть і рота не відкриє. Вибори будуть визнані такими, що відбулися. У мандаті Ради безпеки ООН записано право створювати міжнародний тимчасовий уряд з терміном необхідним, можливо на рік, може – на два", – сказав Фокін.

На його думку, безпеку можуть забезпечити міжнародні миротворці, тобто військовий контингент ООН. Фокін також підкреслив, що така пропозиція не нове, про це вже говорили.

Він додав, що Росія раніше погодилася на такий спосіб руху до миру, але сказала, що військовий контингент ООН повинен бути зосереджений тільки на нинішній лінії розмежування на Донбасі.

"Звичайно, з цим погодитися не можна. Потрібно або такий саме контингент розташувати на кордоні з Росією, щоб припинити звідти допомогу "повстанцям", або по всій території. Зрештою, в Мінських угодах написано, що можна зосередити ці війська ООН на лінії розмежування і на території, на якій будуть проводитися вибори", – зазначив Фокін.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...