На Донбас прийшов сирійський кат: Яковенко спрогнозував важку битву

Новий наступ армії Росії в Україну може відрізнятись від попередніх. Агресор може використати сирійський сценарій масового знищення мирних жителів. Таку думку в ексклюзивному інтерв'ю "Обозревателю" висловив російський опозиційний політик і журналіст Ігор Яковенко, передають Патріоти України.

"Прийшов сирійський кат, генерал Дворников, який звик знищувати мирних громадян масово, сотнями тисяч. Думаю, битва за Донбас вестиметься за сирійським сценарієм, коли будуть килимові бомбардування", – попередив він.

Як пояснив опозиціонер, генерал Олександр Дворников, якого було призначено новим командувачем збройних сил РФ в Україні, має досвід війни у Грозному та в Сирії. Там він активно використовував метод килимових бомбардувань.

"Дворников нічого іншого не вміє. Він так діяв у Грозному, він так діяв у Сирії. На землі Дворников не працює і, найімовірніше, не вміє", – зауважив Яковенко.

Він визнав, що Україна, на відміну від Сирії, має в своєму розпорядженні засоби протиповітряної оборони, тож повторення сирійського сценарію не буде.

"Тут йому протистоятиме трішки інший супротивник, тому що у сирійців, які чинили опір, узагалі не було жодних засобів ППО, не було літаків. Але з повітря знищувати населення Дворников може, тому буде важка історія", – сказав опозиціонер. Він заявив, що перемога у цій війні буде за Україною, але зараз неможливо спрогнозувати, коли саме це може статися.

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...

Після гучних звинувачень у корупції: Міністр Сольський подав у відставку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:31

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів, написав заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook в четвер, 25 квітня. . "До Верховної ...