На Донбасі двоє бійців ЗСУ зникли під час гасіння пожеж у прифронтовій смузі

За добу 5 вересня ЗСУ не зафіксували на Донбасі порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації, повідомляють Патріоти України з посиланням на штаб ООС

Серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат та поранень немає, однак двоє українських воїнів зникли під час гасіння масштабних пожеж. Ситуація ж у районі проведення ООС залишається повністю контрольованою, повідомляють у штабі операції на сторінці у Facebook.

Зазначається, що від початку цієї доби, 6 вересня, запроваджений режим припинення вогню на Донеччині й Луганщині зберігається повною мірою. У смугах відповідальності бригад ЗСУ не зафіксовано жодної збройної провокації чи обстрілу.

У штабі ООС додали, що водночас військовослужбовці ЗСУ спільно з представниками ДСНС та особовим складом інших підрозділів Об'єднаних сил продовжують боротьбу з масштабними лісовими та степовими пожежами. Так, уже ліквідовано пожежі поблизу Красногорівки, Гладосового, Валуйського та Новгородського.

Станом на ранок 6 серпня ліквідовано вогонь і поблизу Верхньоторецького. Проте під час гасіння пожежі полум’ям були відрізані від решти особового складу двоє військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил – пошуки бійців тривають.

Нині військовослужбовці й рятувальники гасять пожежу поблизу Луганського, а в районі населених пунктів Трьохізбенка – Лопаскине – Лобачеве осередки загорання вдалося локалізувати.

"Українські захисники повністю контролюють ситуацію в районі проведення операції", – запевняють в штабі ООС.


"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...