На Донбасі ліквідували дві ворожі ДРГ, полонені здали позиції та плани армії РФ, - журналіст

Українські захисники на Донеччині знищили дві диверсійно-розвідувальні групи російських окупантів, які намагалися розвідати позиції ЗСУ. Ліквідовано щонайменше 13 військовослужбовців ЗС РФ. Про це у Telegram повідомив український журналіст Роман Цимбалюк, передають Патріоти України.

За його словами, учасники ДРГ не повернулися із завдання 6 липня. Декілька тих, що залишилися живими, здалися в полон і тепер доповідають українським військовим про детальне місце розташування російських позицій і наступальні плани.

Нагадаємо: також 6 липня ДРГ діяла у районі села Добрянка у Херсонській області. Близько 10 військових країни-агресора намагалися пройти в тил українських захисників. Ті, зі свого боку, зупинили ворожих диверсантів. Росіяни втратили п'ятьох людей убитими, один загарбник був поранений, після чого окупанти відступили.

Раніше в МВС повідомили, що країна-агресор РФ задовго до початку вторгнення відправила в Україну безліч диверсійно-розвідувальних груп. Зазвичай це були молоді люди, які збирали різну інформацію та готувалися здійснювати захоплення території. Станом на травень 2022 року в країні було затримано 800 осіб, причетних до ворожих ДРГ. Такі люди вели досить специфічний спосіб життя, вони не спілкувалися із місцевим населенням, не працювали, а переважно сиділи вдома.

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

Марення тривають: Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів" і пригрозив "ядеркою"

четвер, 25 квітень 2024, 16:53

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що ризик військових інцидентів на білорусько-українському кордоні досить високий. Про це він висловився під час засідання Всебілоруських народних зборів 25 квітня, передають Патріоти Украї...