На Донбасі російсько-окупаційні війська влаштували підступну атаку на захисників України і жорстоко поплатились

ЗСУ завдали нищівного удару по військах Росії на Донбасі: багато вбитих і поранених

Військова ситуація на Донбасі 11 червня

У четвер, 11 червня, російсько-окупаційні війська на Донбасі влаштували підлу атаку на Об'єднані сили. Внаслідок численних ворожих обстрілів двоє українських військовослужбовців отримали поранення та ще один захисник – бойове травмування, повідомляють Патріоти України з посиланням на штаб ООС.

Зі свого боку ЗСУ дали жорстку відсіч нахабним діям загарбників, знищивши вісім російських окупантів та щонайменше стільки ж поранивши. Про це повідомляє пресцентр ООС на сторінці у Facebook.

Як уточнили в своїх соцмережах офіцери ЗСУ Анатолій Штефан (Штірліц) та Сергій Нещадим, за минулу добу окупанти втратили 16 бійців: безповоротні (200) – 8 (4 – 4 ОМСБр, 2 – 7 ОМСБр, 2 – 6 ОМСП), санітарні (300) – 8 (6 – 4 ОМСБр, 1 – 7 ОМСБр, 1 – 9 ОМСП). Водночас додатково інформація ще уточнюється.

Загалом за 11 червня збройні формування РФ 16 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, а також озброєння БМП, гранатометів різних систем, БпЛА, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї.

Так, у районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник стріляв:

  • тричі поблизу Мар’їнки – із мінометів 82-го калібру, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів;
  • два рази біля Новомихайлівки – з ручних протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї;
  • поряд із Гнутовим – із 82-мм мінометів;
  • неподалік Новотроїцького – з ручних та станкових протитанкових гранатометів і стрілецької зброї;
  • біля Чермалика – зі снайперської зброї;
  • поблизу Павлополя – із БпЛА скинули гранатометний постріл, а також із мінометів калібру 82 мм, автоматичних станкових гранатометів і великокаліберних кулеметів.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" збройні формування РФ здійснювали обстріли:

  • двічі неподалік Оріхового – із мінометів калібру 120 мм, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї;
  • біля Хутора Вільного – з мінометів калібру 82 мм і великокаліберних кулеметів;
  • поблизу Кримського – з озброєння БМП, автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї;
  • на підступах до Новоолександрівки і Луганського – з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів.
Втрати російсько-окупаційних військ

"Утримуючи оборону та зберігаючи контроль над обстановкою, українські військовослужбовці діяли рішуче та жорстко відповіли ворожим підрозділам, змушуючи окупаційні війська припинити свою діяльність", – йдеться у повідомленні.

Водночас від початку 12 червня російські збройні формування в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" знову обстріляли з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів опорні пункти Об’єднаних сил неподалік Луганського.

А в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" по наших захисниках біля Верхньоторецького агресор застосував гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети.

Вогнем зі штатного озброєння по позиціях окупантів українські підрозділи рішуче подавили активність противника. На щастя, за нинішню добу втрат серед наших захисників немає. Ситуація в районі проведення операції надійно контролюється Об’єднаними силами.

Рейтинги не суттєво: "Якщо не буде телемарафону, то виникне медіахаос", - радник Єрмака Лещенко вимагає СБУ розібратись з критиками медіапроекту ОП

вівторок, 30 квітень 2024, 0:52

Скандальний діяч запевняє, що всі хто критикує інформаційну політику його з Єрмаком медійного дітища - або запроданці, або корисні ідіоти Кремля. Радник глави Офісу Президента Сергій Лещенко, екс-нардеп та ситуативний залізничник запевняє, що без телем...

Бронетехніка та боєприпаси: Німеччина передала нову партію військової допомоги ЗСУ

вівторок, 30 квітень 2024, 0:15

Німеччина відзвітувала щодо нового пакета військової допомоги для України, до якого увійшли додаткові засоби протиповітряної оборони, снаряди й бронетехніка. Про це повідомляється на офіційному сайті німецького уряду в понеділок, 29 квітня. До списку у...