"На Донбасі сьогодні так зване карабаське перемир’я, як до останньої війни між Азербайджаном і Вірменією", - Портников

Для того, щоб почати нову ескалацію не потрібні жодні зусилля.

Перемир’я у російсько-українській війні на Донбасі триватиме стільки часу, скільки цього хоче президент Російської Федерації Путін. Про це повідомив публіцист, журналіст Віталій Портников у ток-шоу “Суботній Політклуб”, передають Патріоти України.

“Таке перемир’я, яке ми бачимо на Донбасі сьогодні, – це так зване карабахське перемир’я до останньої війни між Азербайджаном і Вірменією. Тобто миротворців немає. Між ними не було тоді миротворців, правильно? Вони тільки зараз з’явилися, російські миротворці. І обидві армії стоять одна навпроти іншої”, – зазначив Портников.

На запитання Марії Гурської, скільки може тривати така ситуація, публіцист відповів: “Стільки, скільки це потрібно тому, хто збирається нападати. Скільки він хоче, стільки воно й триває. Але ви розумієте, що це інструмент, адже для того, щоб почати нову ескалацію не потрібні жодні зусилля. Не потрібно виводити ніяких миротворців, не потрібно боятися ніяких миротворців, не потрібно нічого передислоковувати. Ти просто знімаєш телефонну слухавку, або пишеш в месенджер – не має значення. Віддаєш наказ по спеціальному зв’язку "почати обстріл" – все, це справа п’яти хвилин. Знову таки, я не називаю це перемир’ям, тому що перемир’я – це відсутність обстрілів, а не зниження їхньої кількості. Скільки може тривати така низька інтенсивність бойових дій? Рівно стільки, скільки Володимир Путін буде вважати за непотрібне їх продовжувати”.

“Але в будь-якій ситуації, коли він буде вважати за необхідне дестабілізувати ситуацію в Україні, підірвати позиції Володимира Зеленського, допомогти, скажімо, своїй проросійській креатурі на виборах, яка може звинувачувати владу в тому, що вона не домовляється з Росією. В будь-який момент ескалація може знову настати тому, що це перемир’я нічим не забезпечується. Це матеріально незабезпечене перемир’я”, – додав Віталій Портников.

СБУ затримала двох полковників УДО, які готували вбивство Зеленського, Буданова та Малюка (фото)

вівторок, 7 травень 2024, 13:59

Служба безпеки України (СБУ) викрила мережу агентів 5-ї служби ФСБ РФ, які готували вбивство президента України Володимира Зеленського. Про це повідомила СБУ у Telegram, передають Патріоти України. Повідомляється, що реалізувати зазначені плани мала аг...

Спецслужби Польщі виявили пристрої, які, ймовірно, призначені для прослуховування засідання уряду

вівторок, 7 травень 2024, 11:59

У Катовіце, де 7 травня мало відбутися засідання Ради міністрів Польщі, спецслужби знайшли і демонтували пристрої для підслуховування. Про це інформує Reuters, передають Патріоти України. Як зазначається, у вівторок, 7 травня, Рада міністрів Польщі зби...