На Донеччині колаборант допомагав окупантам втікати лісами від контрнаступу ЗСУ

Служба безпеки України затримала колаборанта, який допомагав окупантам втікати лісами від контрнаступу Збройних сил України на Донеччині, інформують Патріоти України.

Як повідомляє СБУ, чоловік "здавав" ворогу місця перебування учасників руху спротиву під час тимчасової окупації території Лиманської громади. Крім того, він показував агресорам будинки місцевих фермерів, які виїхали з області. Зазначається, що такі домоволодіння загарбники спочатку розграбовували, а потім розселяли в них особовий склад і маскували у дворах військову техніку.

"Під час контрнаступу ЗСУ на Донеччині зловмисник допомагав окупантам втікати від українських військ лісовими стежками. Потім він намагався переховуватись від правосуддя. Проте співробітники СБУ одразу викрили його після деокупації району", - йдеться у повідомленні.

За даними слідства, затриманим є мешканець селища Старий Караван. У СБУ уточнили, що отриману від нього інформацію агресори використовували для масових репресій проти місцевих жителів. "Слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру", - додали у відомстві.

"Над нами летить, падло": У ПС показали, як збивали "Шахед " на півдні

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:59

Командувач Повітряних сил Микола Олещук показав бойову роботу протиповітряної оборони по ворожих дронах-камікадзе на півдні країни 29 березня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Цієї ночі воїни Херсонської зенітної ракетної бригади Повітряних Сил...

Хоче влаштувати торг? Шредер заявив, що його дружба з Путіним може допомогти закінчити війну

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:44

Колишній канцлер Німеччини Герхард Шредер вважає, що його давні добрі стосунки з російським диктатором Володимиром Путіним можуть посприяти закінченню війни в Україні. Слова Шредера у четвер, 28 березня, наводить Deutsche Welle, передають Патріоти Укра...